Fra bogens bagside:
Vinteren ligger hvid over Hovenäset. August Strindberg er nyforelsket, og hans forretning går strålende. Men så ryster en brand hans tilværelse.

En iskold januarnat brænder to bådehuse. Det ene tilhører August, det andet er Axel Ehnboms, en ældre mand, der har boet på Hovenäset hele sit liv. Politikommissær Maria Martinsson slider med efterforskningen, der inden længe også indbefatter et mord.

Nogen på Hovenäset gemmer på mørke hemmeligheder. Snart er hverken Maria eller August i sikkerhed

Min anmeldelse:
Første del i serien – “Stormfald” – har jeg tidligere fornøjet mig med og anmeldte den her: https://blog.drustrup.dk/?p=1105, så selvfølgelig ville jeg også læse og anmelde denne fortsættelse i serien med den tidligere investeringsrådgiver og nuværende antikvitetshandler, August Strindberg, i hovedrollen.

Bogen foregår i den svenske skærgård, på et sted der kun ligger 37 syd for Läckbergs Fjällbacka, men som på næsten alle andre måder ligger et godt stykke derfra. Vel er der hygge og kærlighed undervejs, men bogen rummer flere og mere barske historier, og så synes jeg også, at bogen er bedre skrevet end de krimier af Läckberg, jeg har læst.

Der er flere spor i bogen, og man følger dem kronologisk i separate kapitler for først til sidst at finde ud af om og hvordan, der er en sammenhæng. Sporene er: Forholdet mellem Strindberg og politikommissær Maria Martinsson. Marias retsopgør med sin voldelige mand. Et søskendepar på 13 og 5 år og som ikke passes af deres alkoholiserede mor. Strindbergs liv i antikvitetsbutikken. Nogle gamle beboere i byen og deres fælles fortid med hemmeligheder. Et gammelt og måske ikke korrekt opklaret mord. Racediskrimination. Kærlighed mellem mænd. 

Det lyder måske som lidt af en rodebutik i stil med en genbrugsbutiks hylder, men sådan virker det slet ikke, når man er i gang med bogen. Der er helt styr på at fortælle historien/historierne, så alle dele efterhånden kommer til at spille sammen. Med sikker hånd øger forfatteren intensiteten, og spændingskurven stiger. 

Bogen er bedre end den første, så den afviger fra myten om den svære 2’er. Serien lover rigtigt godt, så jeg ser frem til forsættelserne. 9 skydeskivepoint her på min blog og 5 krimihjerter på krimifan.dk

Kristina Ohlsson
Isbryder
Modtryk, 2022
504 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.