Bogen er første del en ny serie med kriminalkommissær Jon Harding i hovedrollen. Den er gæsteanmeldt af Charlotte Johansen, der har anmeldt flere bøger her på bloggen.

Fra bogens bagside:
Et opstillet lig af en ung kvinde bliver fundet i Hjortshøj. Det viser sig hurtigt at være en tro kopi af den spektakulære og uopklarede mordsag Hjortshøjdrabet fra 1902. Senere dukker flere lig op, og gerningsmanden nyder at lege katten-efter-musen med politiet.

I “Dø hvis du tør” kopierer gerningsmanden en række af de mest spektakulære  af uopklarede danske mordsager, og Jon Harding allierer sig med en profileringsekspert for at klarlægge, hvilken grad af udstødelse, der har skabt et så kalkuleret monster. 

Charlottes anmeldelse:
I “Dø hvis du tør” kommer vi lige ind i en sag, hvor det nystiftede NSE (Nationalenhed for Særlig Efterforskning), der bliver ledet af Jon Harding, bliver kastet ud i opklaringen af et mord, der er en kopi af et mord fra 1902. Han har selv udvalgt de kollegaer, der tilsammen udgør NSE. Sammen med nogle af de lokale betjente skal de forsøge at finde gerningsmanden, inden han slår til igen. 

Jon Harding står på bar bund, og trods en massivt efterforskning er de ikke engang tæt på at finde ud af, hvem der står bag. Ved hjælp af en meget dygtig profileringsekspert får de hjælp til at finde ud af, hvordan de kan indsnævre feltet til at finde den udspekulerede gerningsmand.

Da jeg ikke vil afsløre for meget om handlingen, er det ikke meget, jeg kan sige, ud over at jeg flere gange følte, der var noget omkring de forskellige karakters personligheder, som jeg manglede eller var gået glip af. Jeg kunne  ikke forstå, at der ikke var mere information og baggrundsviden om hovedkaraktererne, end der var. Det var lidt som om, forfatteren antog, at jeg i forvejen vidste, hvem Jon Harding og resten af holdet var, hvilket ikke hang helt sammen med, at det er første bog i en serie med Jon Harding.

Jeg erfarede så senere, at Allan Erik Mortensens krimiserie “Hængedynd” har Jon Harding som en af karaktererne, hvor han er en almindelig politibetjent. Selv om jeg ikke føler, jeg kom helt ind under huden på Jon Harding, da jeg desværre ikke har læst andet af Allan Erik Mortensen, før jeg gik i gang med “Dø hvis du tør”, så vil jeg sige, at den er generelt en god historie og en både spændende og velskrevet krimi. Jeg ser frem til forsættelsen og giver bogen 8 store skydeskivepoint, og det svarer til 4 krimihjerter på krimifan.dk

Allan Erik Mortensen
Dø hvis du tør
Falco, 2023
340 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.