Fra bogens bagside:
Det er højsommer på Østerlen. Gæsterne vælter ind til det store antikmarked i Degeberga, men dårligt er markedet gået i gang, før en antikvitetshandler findes myrdet.

Den lokale kriminalassistent Tove Esping glæder sig til sin første, selvstændige mordefterforskning, men til sin irritation bliver hun bedt om at samarbejde med den ferierende kriminalkommissær Peter Vinston fra Stockholm.

Mens de efterforsker mordet, gør resten af byen sig klar til sommerens store oplevelse: Et afsnit af den populære tv-udsendelse Antikrunden skal optages på det lokale slot – hjemme hos Peters ekskone.

Vinston og Esping opdager, at antikverdenen er fuld af besværlige personer, gamle fjendskaber og gåder, der er usædvanligt svære at løse.

Min anmeldelse:
Det var hyggeligt at møde hovedpersonerne i denne bog, da jeg læste den første bog – “Døden går til fremvisning” – i serien Mordene på Østerlen, og det var lige så hyggeligt at møde dem denne gang. Læs min anmeldelse af bind 1 her https://blog.drustrup.dk/?p=1342.

Kriminalkommissær Peter Vinston holder stadig ferie i Østerlen, og igen involveres han i opklaringen af et mord og andre forbrydelser på ekskonens og datterens hyggelige hjemmebane. Også andre forhold er de samme, så det er trygt af begive sig i de to erfarne forfatteres univers. Da  jeg anmeldte bind 1 sammenlignede jeg stemningen med miljøet i tv-serien Barnaby, og denne sammenligning holder stadig. Denne gang kom jeg også til at tænke på de mange udsendelser om antikviteter, loppefund, auktioner og vurdering af skidt og kanel. For som det fremgår af bagsidenoten, spiller handel med antikviteter en central rolle. Dertil kommer Vinstons komplicerede familierelationer, et skrantende politisamarbejde og småproblemer med kærlighedslivet. 

En velskrevet svensk hyggekrimi med humor og satire over bl.a. antikvitetsbranchen – og heldigvis for en krimi også lidt svindel og en voldsom død, der ikke er så sørgelig endda (undtagen for den døde). Så Østerlen lader ikke til at være så farligt et sted som mange andre af de steder, de svenske krimier foregår. 

8 hyggepoint på min blogs spændingskrimiskydeskive og 4 krimihjerter på krimifan.dk 

Anders De la Motte og Måns Nilsson
Et fund at dø for
Modtryk, 2023
424 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.