Bogen er bind 2 i forfatterens Malaga-serie, og den anmeldes her af Palle Thomsen fra Hjørring. Det er hans første indsats som gæsteanmelder her på bloggen, men der er flere gæsteanmeldelser på vej. Tak for hjælpen, Palle!

Bind 1 hed “Inden skyerne kommer”, og den anmeldte jeg selv her: https://blog.drustrup.dk/?p=868 

Fra bogens bagside:
På en iskold nytårsdag findes et nyforelsket par myrdet. Parret er blevet skudt med pile i en jacuzzi på en ødegård i nordlige Sverige. Manden er svensk, men bosat i Malaga, og kvinden er spansk.

Sagen viser sig at trække spor til et lyssky miljø i Marbellas nedslidte havnekvarter og til frygtelige hændelser i fortiden. Kriminalbetjent Hector Correa får ansvaret for den spanske del af efterforskningen, og til at hjælpe sig har han den svenske, tidligere gymnasielærer Lisa Hagel, der efter sin skilsmisse har købt et håndværkertilbud af en villa i Spanien og er klar til nye eventyr.

Palle Thomsens anmeldelse:
Jungstedts anden bog i Malaga-serien er i samme klasse som nr 1 i serien: 300 siders letlæst sommerkrimi med et gennemskueligt plot. Ikke mange overflødige ord. Bogen foregår i det kolde Sverige og det varme sydlige Spanien. 

Der er en stor svenskerkoloni i det sydlige Spanien, og beskrivelsen af den er ikke flatterende. Det er til gengæld beskrivelsen af Malagaområdet og af maden. Giver en lyst til at tage derned. 

Krimien halter flere steder og virker hurtig skrevet. Lidt utroværdigt at der tilfældigvis lige er en svensk politikommissær, som heldigt nok taler flydende spansk og kan tolke, når den flotte, spanske politikommissær kommer til det kolde Sverige. Der er selvfølgelig også en lille kærlighedshistorie indbygget, og den virker lidt damebladsnovelleagtig. 

Jungstedt har det som mange andre forfattere, man skal lige putte lidt overflødig viden ind: “De bestilte en sangria, som var lavet på tempranillodruen” Ih, altså!! 

Som sommerkrimi får den 5 tempranillosangriavædede point, og som helårskrimi får den 3 point ud af 10. Det må blive 4 point i gennemsnit. Skal man læse en god Mari Jungstedt krimi, så hold dig til Gotlandserien.

Mari Jungstedt
Den anden side af månen
People’s, 2023
320 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.