Fra bogens bagside:
Sigga Freitag er på flugt fra sin gamle fjende, seriemorderen Alef, og politiassistent Christian Porsing er taget til Berlin for at hjælpe hende. Kontakten til Sigga er sporadisk, og Christian frygter for hendes liv og mentale helbred.

I håb om at finde spor, der kan stoppe Alef, opsøger Christian gerningsstedet for det seneste drab. Der er mentale spor overalt, alligevel vil Siggas tidligere kolleger ikke lytte til ham. Men da et galleri i Berlins centrum annoncerer en udstilling af værker, der tilsyneladende baserer sig på gerningsstedsfotografier fra nogle af Siggas tidligere sager, eksploderer sagen i de tyske medier.

Modarbejdet af pressen, Siggas tidligere kolleger og feministiske demonstranter må Christian sammen med kriminalkommissær Orhan Dügu tilbage til en glemt tragedie i halvfjerdsernes Bayern for at finde et muligt svar på gåden: Hvem er Alef, og kan Christian og Orhan nå at standse ham?

Min anmeldelse:
Bogen er tredje bind i serien om Sigga Freitag og Christian Porsing. Bind 1 “Jeg er Sarons rose” har jeg anmeldt her https://blog.drustrup.dk/?p=946. Bind 2 “Station Z” har jeg anmeldt her https://blog.drustrup.dk/?p=1345.

Grundlæggende er det stadig en nødvendig forudsætning for at få fuldt udbytte af bogen, at man som læser kan acceptere Siggas og Christians særlige evner til at sanse, hvilke begivenheder der tidligere er foregået på gerningssteder og andre lokaliteter. Det har jeg aldrig tvivlet på, for Melander forklarer det og bruger det ret overbevisende.

Jeg var meget spændt på at læse bogen, som jeg troede var afslutningen på en trilogi. Det er det på en måde også, men alligevel skriver Jakob Melander på en fortsættelse – og så fortæller jeg ikke mere! Læs selv bøgerne, men læs dem endelig i rækkefølge!!

Bogen foregår primært i Berlin, og det er interessant at opleve byen gennem historien, og der er også litterære og kulturelle henvisninger.

Igen er det en meget spændende og intens historie, og hele udviklingen ses gennem Christian Porsings synsvinkel. Han sætter alt ind på at afsløre Alefs identitet og få stoppet hans voldsomme forbrydelser, men ikke mindst på at beskytte Sigga og hendes datter. Han må bruge alle midler, trække på alle kontakter og ikke mindst udnytte sin særlige evne til at læse gerningssteder, og det bliver farligt. Meget farligt.

Det vil være ødelæggende for læsningen at afsløre mere af handlingen. Og det vil være direkte forbryderisk at afsløre bogens dramatiske og voldsomt overraskende slutning, som jeg måtte læse to gange for at være helt sikker på den. Den passer godt til seriens stemning og forløb, men jeg må engang høre forfatterens forklaring på den. 

Seriens mantra er “Enhver kontakt efterlader et spor”, og det gør bøgerne også. Jeg ser frem til den næste bog i serien!

9 skydeskivepoint her på bloggen og 5 krimihjerter på krimifan.dk.

Jakob Melander 
Lysets engel
Politikens Forlag, 2023
458 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.