Fra bogens bagside:
Kommissær Montalbano skal på ferie med Liva, men forinden et smut forbi politistationen. Det går op for ham, at hans kollega Fazio ikke er dukket op, og at ingen, heller ikke hans kone, ved, hvor han er.

“Min mand gik ud klokken 19 i går aftes, efter at De havde ringet. Han sagde, at han skulle møde Dem nede på havnen. Siden da har jeg ikke hørt fra ham. Han plejer ellers at ringe til mig, når han bliver ude om natten. Derfor er jeg en smule bekymret.”

Men Montalbano har ikke ringet til Fazio aftenen før. Han får bange anelser og sætter alt ind på at finde kollegaen.

Min anmeldelse:
Seriens faste ingredienser er selvfølgelig også med i dette bind 15: italiensk mad, en kommissær der går sine egne vegne og har problemer med at adlyde cheferne, lidt kæresteri, korruption, mafia – og masser af italiensk stemning.

Der er god gang i handlingen, der forløber over et par dage, og selvfølgelig får Montalbano helt styr på sagens rette sammenhæng godt hjulpet af samtaler med sig selv og en god del intuition – og god italiensk mad.

En så lang serie med samme hovedperson, hvor jeg har læst de fleste og også har anmeldt flere af dem, kan have en tendens til at blive til lidt ensformig, det sker lidt i denne også. Og selv om opklaringen ikke alle steder er lige sandsynlig, er det et rigtigt hyggeligt bekendtskab fortsat at følge Montalbano og hans kollegaer. Sicilien lyder som et spændende sted at besøge, så øen er stadig med på min liste over mulige rejsemål.

Jeg giver også denne gang 8 skydeskivepoint til bogen og 4 krimihjerter på krimifan.dk.

Mine øvrige bloganmeldelser af Andrea Camilleris bøger om Montalbano:
Hedebølge i august (10) https://blog.drustrup.dk/?p=28 
Sporet i sandet (12) https://blog.drustrup.dk/?p=518 
Pottemagermarken (13) https://blog.drustrup.dk/?p=625 
Tvivlens alder (14) https://blog.Drustrup.dk/?p=1414 

Andrea Camilleri
Mågens dans
Arvids, 2022
236 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.