Fra bogens bagside:
Rocco Schiavone er kendt for sin kontante facon og utraditionelle metode i opklaringsarbejdet. Han tumler med to sager. Først og fremmest drabet på Rocco bedste vens forlovede, et drab der uden tvivl var tiltænkt ham. Rocco ved, at han har skaffet sig mange fjender, og at drabsmanden skal findes blandt dem. 

Og så er der dønningerne efter kidnapningen af en ung pige, Chiara. Hvem stod bag? Hvad var motivet?

Min anmeldelse:
Bogen er 4. del i serien om den disciplinært forflyttede – fra Rom til Aostadalen i de norditalienske alper – vicepolitiinspektør Rocco Schiavone. Jeg har anmeldt de første bøger i serien – se nederst i anmeldelsen, og jeg mener absolut, at serien skal læses i rækkefølge. Der en en udvikling undervejs i årstiderne, men vigtigst er det, at også hovedpersonen og hans forhold til det nye arbejdssted udvikler sig.

Men meget er, som det har været tidligere. Rocco arbejder stadig meget efter sine egne moralbegreber og med usædvanlige metoder, og hans forhold til politiledelsen er det samme. Han længes også stadig efter sin elskede by Rom, ligesom han stadig bøvler med sit forhold til kvinder.

Af de to sager i bogen er opklaringen af baggrunden for bortførelsen af den unge pige, Chiara, en direkte fortsættelse fra bind 3, mens mordet på vennens kæreste er affødt af begivenheder før seriens start. Rocco er personligt engageret i begge sager, og det er spændende at følge indsatsen i begge sager. Alt beskrives set fra Roccos bogstaveligt talt skæve vinkler, og det sker i letflydende sprog.

Gennem opklaringsarbejdet får man en spændende historie og samtidig et interessant indblik i både politiarbejdet og sider af det italienske samfund. Denne bog er ligesom seriens andre bind et dejligt forfriskende og anderledes krimibekendtskab. Serien holder fortsat et stabilt niveau, så jeg giver også gerne dette bind 8 skydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk 

Antonio Manzini
Det var i maj
Arvids, 2023
326 sider

Mine andre anmeldelser af serien:

Sort piste (1) – https://blog.drustrup.dk/?p=339
Adams ribben (2) – https://blog.drustrup.dk/?p=587
Uden for sæsonen (3) – https://blog.drustrup.dk/?p=939

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.