Bogen er første del i serien Menneskehandelsgruppen skrevet af en politimand med erfaring fra netop det område. Bogen er gæsteanmeldt af Palle Thomsen.

Forlagets beskrivelse:
Jennifer og Malvina er løbet væk fra deres behandlingshjem. De sover på en madras i en garage og snyder sig til penge fra sexkunder. Molly møder en fyr gennem en dating-app, og de indleder et forhold. Hun bliver forelsket, men efter kun et par uger inviterer han andre mænd med til deres møder.

Markus Lundström og Natalia Volotkova arbejder i menneskehandelsgruppen i Stockholm og møder både bagmænd og sexkunder. De bliver opmærksomme på en gruppe mænd, der udnytter unge piger og sætter en operation i gang for at stoppe dem. Men sporene er få, og politiet bliver mere og mere desperate. Kan de lade en sexkunde infiltrere de hemmelige møder på vegne af politiet?

Udnyttet er en realistisk fremstilling af samfundets mørke sider, som vi ofte vælger at vende det blinde øje til. Men det er også en historie om menneskets evne til at overleve under de mest ekstreme forhold.

Palle Thomsens anmeldelse:
Hvis jeg ikke havde påtaget mig at anmelde denne bog, havde jeg nok ikke læst den. En krimi om menneskehandel og sexgale mænds udnyttelse af unge piger er ikke lige noget der falder i min smag. Men forfatteren er politiinspektør og har specialiseret sig i prostitution og menneskehandel og så tænkte jeg – han må vide noget om det. Jeg gav bogen en chance og godt for det. 

Det er en velskrevet bog om samfundets skyggesider og underverden. Hans faglige baggrund skinner tydeligt igennem. Dette er hans romandebut efter et par fagbøger, og den er første del i en ny krimiserie. 

Jeg glæder mig til de næste bøger i serien og giver denne 8 point ud af 10 her på bloggen – og 4 krimihjerter på krimifan.dk 

Simon Häggström
Udnyttet
HarperCollins, 2022
384 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.