Fra bogens bagside:
Claire Lidman ligger begravet på den katolske kirkegård i Stockholm. Da hendes mand, Samuel, opdager en kvinde på et feriefoto fra Venedig, som ligner Claire på en prik, overbevises han om, at hun stadig er i live.

Hans Rekke og Micaela Vargas påtager sig modvilligt sagen. Måske mest for at få muligheden forligen at samarbejde – selv om intet dog går efter planen. Rekke støder ind i sin fjende fra barndommen og Vargas’ verden bryder sammen, da hun indser, hvem hendes kriminelle bror har allieret sig med.

Professor Hans Rekke er en Sherlock uden overmod. Politiassistent Micaela Vargas er en fighter fra det socialt udsatte område, Husby. Sammen skal de opklare endnu en forbrydelse i dette andet bind i serien Rekke/Vargas.

Min anmeldelse:
Det med endnu en forbrydelse er helt rigtigt, for der er i bogen tråde til seriens første bind – Obscuritas, som jeg anmeldte her https://blog.drustrup.dk/?p=1203. Så bøgerne skal læses i rækkefølge.

Ud over at Rekke på bagsiden sammenlignes med Sherlock Holmes, så kom jeg til at tænke på den meget specielle Professor T (Jasper Tempest) fra TV-serien af samme navn. (Kan ses online på DR). Både Rekke og han har problemer med sociale relationer, har OCD, har et særligt forhold til deres familier og er superskarpe hjerner, når det gælder opklaring af kriminalsager på utraditionel vis. Bogen er på flere måder en hyldest til Sherlock Holmes, f.eks. denne parallel: Sherlock Holmes’ ærkefjende hedder Moriarty, mens Rekkes onde ånd hedder Morovia, og han er på effektiv og meget farlig vis også med i dette bind 2.

Det er en voldsomt dramatisk historie med både personlige og internationale konflikter, og Rekke/Vargas får brug for alle deres evner i det indædte og livsfarlige farlige opgør med Morovia – og så er det synd at fortælle mere om handlingen. Men intenst bliver det!

Bogen slutter på samme måde som bind 1 med, at en person og en ny historie dukker op, og en ny bog er helt klart på vej, og der vil lige så klart være linjer tilbage til og med personer fra de første bøger.

Jeg gav 9 skydeskivepoint her og 5 krimihjerter til “Obscuritas”, og det samme får denne fortsættelse.

David Lagercrantz
Memoria
Hr. Ferdinand, 2023
355 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Det

Det, forlaget sendte sammen med bogen, virkede ikke efter hensigten.
Det gjorde bogen derimod.