Fra bogens bagside:
Kriminalkommissær Ben Kitto har arbejdet for drabsafdelingen i London i 10 år, men en traumatisk oplevelse får ham til at tage hjem til den lille ø Bryher, hvor han er født. Her vil han arbejde på sin onkels bådebyggeri og komme sig over de voldsomme hændelser i London. 

Pludselig dukker liget af en 16-årig pige op på stranden ved Hell Bay og ryster det lille øsamfund. Samtidig raser en frygtelig storm, og ingen både har sejlet i dagevis. Morderen må derfor stadig befinde sig på øen …

Ben Kitto overtager efterforskningen, men der er hurtigt flere mistænkte, end han bryder sig om – inklusive mennesker, han har kendt hele sit liv.

Døden i bugten er første bog i Hell Bay-serien om den karismatiske efterforsker, Ben Kitto, og de stemningsfulde, dramatiske Scillyøer i Den Engelske Kanal.   

Min anmeldelse:
En klassisk krimihistorie om den hjemvendte politimand med lokale rødder, og som involveres i en sag, der har rødder i fortiden og livet blandt de under 100 beboere på den lille ø. Derfor også en historie i stil med “det lukkede rum” eller andre krimier med forbrydelser i isolerede miljøer. Kort sagt ikke en overraskende krimi – og heller slutningen, som jeg havde regnet ud et stykke tid inden, jeg var færdig med bogen. 

Elementært spændende uden at blive rigtigt interessant. Pausekrimi i stil med at se afsnit i de udmærkede engelske krimiserier f.eks. dem baseret på bøgerne af Ann Cleeves.

7 skydeskivepoint og 3 krimihjerter.

Kate Rhodes
Døden i bugten
People’s, 2023
440 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.