Fra bogens bagside:
Hun blev fundet i en ussel etværelseslejlighed i London. Med en blodappelsin i munden. Diana Heybridge, en ung kvinde uden fortid og uden nogen nævneværdig fremtid, har i døden fået den medfølelse, hun blev nægtet i livet.

For anklagemyndigheden er dette tilsyneladende selvmord intet andet end et sjusket drab, og offentligheden retter med væmmelse blikket mod retssal 2 i håb om retfærdighed. Offerets vragede eks-partner, den grove Brent Stainsby, står anklaget for mordet, og han har valgt det kontroversielle advokatteam, William Benson og Tess de Vere, som forsvarere.

Men som retssagen skrider frem, bliver det hurtigt klart, at skinnet bedrager. Diana Heybridge var ikke det svage og undertrykte offer, der nu bliver præsenteret for juryen. Hun var i stand til at tage en særdeles sofistikeret form for hævn. Brent Stainsby er heller ikke den, han lader til at være. Han skjuler et mordmetode, politiet intet kender til, og kan meget vel være i gang med et dødbringende pokerspil med den juridiske proces. Det, der begyndte som en enkel retssag, bliver hurtigt til en kompliceret søgen efter sandheden uden for retssalens fire vægge. 

_________

Da første bind i serien – Kort proces – udkom, gæsteanmeldte Palle Thomsen bogen med bl.a. disse ord: En spændende retssalskrimi med en advokat, der selv har været dømt for mord. Et velskrevet og flot komponeret første bind i en ny serie, 

Læs hele anmeldelsen her: https://blog.drustrup.dk/?p=1841 – og læs hans anmeldelse af fortsættelsen her:

_______

Palle Thomsens anmeldelse:
John Fairfax gør det igen med bind 2 i Benson og De Vere serien. 

Virkeligt et godt retssalsddrama med den morddømte procesadvokat Benson. Forfatteren er selv procesadvokat, og det gør beskrivelsen af livet i retten mere autentisk. Han kender sine lus på travet. 

Foruden at være et spændende retssalsdrama er det også en beskrivelse af en mand i splid med sig selv. Han er en person udenfor retten og i retten en helt anden – her lever han. Som andre anmeldere har skrevet, så rejser bogen nogle vigtige spørgsmål om fængselsvæsnet og retssystemet. Det kan jeg fuldt ud tilslutte mig. Og så er historien behagelig at læse, dejligt sprog og korte kapitler.

8 point ud af 10 mulige skydeskivepoint.

John Fairfax
Blindt forsvar
Jentas, 2023 
395 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.