“En tidligere anklager fortæller i bogen om nogle af de drabssager, hun har været involveret i, og det giver en interessant anden vinkel på sagerne end i de bøger, som efterforskere har skrevet” skriver den faste gæsteanmelder Palle Thomsen.

Fra bogens bagside:
Dyk ned i sagerne, anklager Jeanette Wincentz Andersen ikke kan slippe, og få et unikt indblik i hendes tid hos politiet.

Mens den unge mand kæmpede for sit liv på hospitalet, ledte hans svigerfamilie efter ham. “Arbejdet var ikke gjort færdigt”, som en tiltalt i retten fortalte anklager Jeanette Wincentz Andersen. Den sårede mand havde overlevet en kugleregn, som kostede hans hustru livet på Slagelse banegård i 2005. Motivet var ære, for de to elskende havde ikke fået familiens velsignelse. Jeanette Wincentz Andersen skrev danmarkshistorie, da hun fik dømt en hel familie for drabet på den kun 18-årige Ghazala Khan.

Efter 40 år som anklager løfter hun nu sløret for hidtil hemmeligholdte detaljer fra flere store danske efterforskninger. Hun tager læseren med ind i snørklede drabsgåder, får dømt bøssegangstere i en drabssag, hvor liget er væk, og viser, hvordan en unik lydoptagelse bliver det afgørende bevis i en sag om likvidering.

Indtil sin pension var Jeanette Wincentz Andersen tilknyttet efterforskningen af drabet på Emilie Meng. Den eneste sag, Jeanette den dag i dag ville trække i arbejdstøjet for at følge til dørs. For selv hos den mest professionelle anklager kryber nogle forbrydelser ind under huden og bliver der.

Bogen er skrevet i samarbejde med Christina Ehrenskjöld.

Palle Thomsens anmeldelse:
Jeg har læst en del bøger af tidligere kriminalfolk om deres oplevelser gennem karrieren. Denne er lidt anderledes. 

Forfatteren er tidligere anklager, og det giver en lidt anden vinkel på kriminalsagerne. Hun er en mønsterbryder, som egentlig var udset til at overtage forældrenes restaurant, men valgte at læse jura. Mange af de sager, hun omtaler, kan jeg godt huske, og det er faktisk spændende at følge anklagerens rolle. 

Hun har haft hjælp af en journalist til at skrive bogen. Den er godt fortalt i et behageligt sprog og godt disponeret.

Jeg giver bogen 8 ud af 10 skydeskivepoint.

Jeanette Wincentz  Andersen
At afsløre en morder : Forbrydelser anklageren aldrig glemmer
People’s Press, 2023 
300 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.