Fra bogens bagside:
Poppy er to år gammel. Hun reklamerer for alt fra strømpe­bukser til chokolade­pålæg på sin mors Instagramprofil og blog, og hun er familiens største indtægtskilde.

Få timer efter at forældrene har lagt et billede op af Poppy uden for bedsteforældrenes hus – #overnatning – forsvinder den toårige pige. Bortførelsen fører til en storm af opmærksomhed, da alle føler, de kender Poppy.

Fra beskrivelsen på Saxo
En isnende krimi om en influencers lille datter, der bliver kidnappet på grusom vis.

Poppy er en smuk, skøn og dejlig toårig, hvis tandløse grin er et velkendt syn på sociale medier. Hendes mor Lotte Wiig har en halv million følgere på Instagram og står bag en populær blog om at være mor, hvor Poppy er den store hovedattraktion. Faktisk er Poppy familiens primære indtægtskilde, eftersom Lotte og manden Jens tjener til dagen og vejen ved at reklamere for sponsorer, der ønsker at blive forbundet med Poppy. Hele sit liv har Poppy derfor skulle promovere alt fra strømpebukser til pålægschokolade.

For få timer siden lagde Lotte og Jens et billede op af Poppy, der står udenfor sine bedsteforældres hus på Bygdø. Nu er hun pist forsvundet. Alle på nettet føler, at de kender den lille pige personligt og inden længe er både de to forældre og alle Poppys mange fans helt ude af sig selv af bekymring for Poppy.

Politiefterforskerne Emer Murphy og Mons Tidemand bliver tildelt den celebre og tidspressede bortførelsessag, hvor hver en time tæller. Hvem er dog interesseret i at bortføre Poppy? Handler det om penge, er det tænkt som en lærestreg til de for deleglade forældre eller er det mon knyttet til Lottes mystiske fortid?

“Poppy” er om de lurende farer ved at overeksponere de kære små på internettet og placere dem i rampelysets skær via mobiltelefonens blitz.

Palle Thomsens anmeldelse:
(Bogen er gæsteanmeldt af Palle Thomsen – se nederst i anmeldelsen)

En krimi om Instagram af norske Kristine Getz, der bor i USA. Hun er en af Norges første bloggere, men har valgt at slette sig fra alle digitale platforme. Når man læser bogen, forstår man hvorfor. 

Et forældrepar har valgt at bruge deres 2-årige datter Poppy som et hit på Instagram, masser af reklameindtægter og masser af følgere – og så bliver datteren kidnappet.

Det er en rigtig god krimi, man får virkelig indblik i den digitale verden og hvor syg den er. Hvert kapitel slutter med kommentarer fra følgere. Historien overrasker hele tiden og har en forrygende slutning. Hun har godt greb om emnet og den er skrevet i et let, flydende sprog og er behagelig at læse.

Det er hendes debutroman, og det er hun kommet godt fra.

Jeg giver bogen 9 ud af 10 skydeskivepoint.

Kristine Getz
Poppy
Modtryk, 2022
343 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.