Fra bogens bagside:
Det er jul, pandemiåret 2020, og den kendte kunstner Ludvig Rute inviterer – på trods af alle restriktioner – sine søskende til at fejre højtiden i sit afsidesliggende hus. Han har noget, han vil fortælle dem. De har ikke set hinanden i mange år, og stemningen er mildest talt anspændt. Den bliver ikke bedre, da der sker et mord julenat. 

Parret Barbarotti-Backman bliver tilkaldt og indleder  en efterforskning, der midt i snevejr og pandemirestriktioner næsten minder om en engelsk krimi. Spørgsmålet er: Kommer gerningsmanden udefra, eller bliver det hele i familien – og fortiden?

Min anmeldelse:
Det er bind 8 i serien om Barbarotti og Backman, hvoraf jeg her på bloggen har anmeldt de to forrige “Den sørgmodige buschauffør fra Alster” – https://blog.drustrup.dk/?p=744 og “Skak under vulkanen” – https://blog.drustrup.dk/?p=1213.

Jeg har altid været imponeret over og rigtig glad for Håkan Nessers bøger, så mine forventninger var høje – og jeg blev på ingen måde skuffet. 

Igen fortæller Nesser en rigtigt spændende historie i et flot og fascinerende sprog. Forfatteren har helt styr på at holde grebet om både læserne og linjerne i historien, så jeg blev fanget ind i bogens univers.

Historien er om en dysfunktionel familie med mange indbyrdes problemer og en traumatisk fortid – og om mordet på en af dem på et tidspunkt, hvor de er isolerede sammen i et hus. En velkendt ramme for et klassisk krimiplot, men Nessers version af det plot er fortalt på en anderledes og intens måde. Han formår at skifte både tid, personkredse og scenarier, så nysgerrigheden hos læseren skærpes, samtidig med at overblikket bevares. At det desuden også er en fornøjelse bare at læse sproget, bliver læsningen af bogen endnu bedre.

Jeg kan kun give 10 sikre skydeskivepoint – et rent pletskud ligesom de forrige bind. 

Håkan Nesser
Der kom et brev fra München
Modtryk, 2023
325 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.