Bogen er gæsteanmeldt af Palle Thomsen.

Fra forlagets beskrivelse:
To familier bundet sammen af en tragedie. En anklaget kvinde står med nøglen til hemmeligheden …

I 1969, nytårsaften, mens Hilton-familien forbereder sig på at være vært for årets fest på Yew Tree Gods, forsvinder deres lille pige. Bobby James, en ung landmand og den sidste person, der så Alice, før hun forsvandt, mistænkes. Bobby står ved sin uskyld, men han bliver sendt væk. Alice bliver aldrig fundet.

I nutiden arbejder arkitekten Willow James på et projekt omkring Yew Tree, da hun opdager, at grunden gemmer på en hemmelighed. Da hun graver dybt ned i fortiden, afslører hun et spind af uretfærdighed. Og da endnu et barn forsvinder, ved Willow, at den eneste måde, hvorpå hun kan forhindre historien i at gentage sig selv, er ved at rette op på en frygtelig fejl.

I årtier har Hilton- og James-familiernes skæbner været sammenflettet på Yew Tree-ejendommen. Det hele begyndte med en jordemoders hemmelighed, der har ligget begravet i lang tid – men hvis den afsløres, kan den ikke blot redde dem fra den forfærdelige tragedie, der binder dem sammen, men være nøglen til at befri dem alle …

Palle Thomsens anmeldelse:
Det er en roman, der er lidt svær at få startet på. Den lægger ud med stamtræer for 2 familier, og dem får man brug for. Romanen springer frem og tilbage i tid, og man skal holde tungen lige i munden.

Når det er gjort, så er det en meget god fortælling om høj og lav i England og jordemodererhvervets betingelser i en mandeverden i den første halvdel af 1900-tallet. Det er også en fortælling om en familietragedie med et par gedigne overraskelser. Jeg blev virkelig fanget af historien og kan kun anbefale den.

Derfor får den 8 ud 10 skydeskivepoint.

Emily Gunnis
Jordemoderens hemmelighed
Jentas, 2023
384 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.