Forlagets beskrivelse:
Evie Cormac er en pige uden fortid. Hun blev fundet beskidt og halvt udsultet for seks år siden i et hemmeligt rum i et hus, hvor et bestialsk mord var begået. Hun havde boet under tag med liget i månedsvis, sneget sig ud om natten for at stjæle mad og gemt sig for De ansigtsløse mænd. Seks år senere, stadig uidentificeret, bor denne pige på et sikret børnehjem, hvor hun indleder en retssag og kræver at blive løsladt.

Retspsykolog Cyrus Haven bliver bedt om at vurdere, om Evie er klar til at blive sat fri, men han møder en pige, der er ulig nogen, han nogensinde har mødt. Beskadiget, destruktiv og selvhadende, men alligevel i besiddelse af en gave, der gør hende både fascinerende og farlig at være sammen med – evnen til at vide, når nogen lyver.

Samtidig har Cyrus en anden forbrydelse at efterforske – mesterskøjteløberen Jodie Sheehans død. De to sager væves hurtigt sammen og trækker ham ind i en verden af hemmeligheder, hvor ingen taler sandt, og kun én person ved, hvem der lyver.

Min anmeldelse:
Det er bog, hvis helst specielle plots og meget anderledes hovedpersoner fangede mig lige fra begyndelsen – og helt frem til slutningen. En slutning der kræver en fortsættelse, som heldigvis ser ud til at være på vej med titlen “Da hun var god”, og på engelsk udkommer oven i købet bind 4 i serien februar 2024, så der er endnu mere at glæde sig til.

De to parallelle efterforskninger, der kort beskrives på bagsiden, og hovedpersonernes særlige personlige forhold samt de komplicerede sammenhænge beskrives rigtigt godt og med en konstant stigende spændingskurve. 

Historien om den unge Evie fortælles med hendes egne ord i korte mellemkapitler, men uden at hele sandheden om hendes baggrund afsløres. Her fortæller hun mere om de aktuelle oplevelser, hun har.

Bogens hovedtekst er om de samme og de omkringliggende begivenheder, hvor Cyrus Haven er omdrejningspunktet. Hans meget barske private baggrund indgår i historien og vil helt sikkert få en endnu større betydning i de følgende bind. 

For ikke at spolere spændingen og læseoplevelsen for kommende læsere af bogen vil jeg ikke afsløre mere om handlingen, men vil give bogen mine varmeste anbefalinger. Den føjer sig smukt ind i rækken af spændende bøger med efterforskere og andre personer med særlige psykiske evner – f.eks. de nyeste serier af Jakob Melander og David Lagercrantz, men Michael Robothams personers evner er umiddelbart nemmere at tro helt på.

9 sikre skydeskivepoint!

Michael Robotham
God pige slem pige
Forlaget Zara, 2023
425 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.