Fra forlagets beskrivelse:
Den kriminaltekniske ekspert Laughton Rees jagter en usædvanligt udspekuleret morder, der lader til at iscenesætte sine gerningssteder kun til hende.

Hvordan fanger man en morder, hvis offeret ikke eksisterer?

En glamourøs kvinde bliver myrdet i sit luksuriøse palæ i London, og hendes mand forsvinder. Men ifølge de offentlige registre eksisterer ingen af dem. Det eneste, politiet har at gå efter, er en række genstande arrangeret rundt om liget af kvinden, herunder et sæt nøgler og en bog med titlen Hvordan man arbejder med mord af Laughton Rees – en bog, der lader til at have hjulpet morderen med at rense stedet for kriminaltekniske spor.

Laughton Rees er akademiker og arbejder normalt ikke med aktuelle sager. Da hun var teenager, blev hendes mor brutalt myrdet, og det efterlod hende traumatiseret og med ar på sjælen. Men tilstedeværelsen af hendes bog på gerningsstedet trækker hende modvilligt ind i den højtprofilerede efterforskning og det mediecirkus, der omgiver den. Mens de mørke genstande ved siden af liget fører hende tættere og tættere på offerets identitet, dukker en uhyggelig trussel mod Laughton og hendes datter op såvel som smertefulde minder om hendes fortid knyttet til den mand, hun altid har bebrejdet for sin mors død: John Rees, Laughtons far og den nuværende politichef for Metropolitan Politi, som hun ikke har talt med i 20 år.

Da Laughton var ung, blev hendes familie ødelagt, og hun har bygget en ny op. Nu må hun se sin dybeste frygt i øjnene og hjælpe med at fange en morder, før det samme sker igen.

Min anmeldelse:
Forlagets beskrivelse herover refererer handlingen dækkende – heldigvis uden at afsløre plottet i detaljer. Derfor er der ingen grund til at fortælle mere om den.

Det er første del i en planlagt serie med Laughton Rees som hovedperson, og der er stof i hende og hendes liv til flere historier. Hun er en fin eksponent for den trend, at krimiers hovedpersoner helst skal være traumatiserede samt have en tung bagage fra fortiden og, samtidig/derfor have særlige evner.

Det er en dramatisk historie, der undervejs – især til sidst – virkelig overrasker. Bogen er således en effektivt underholdende krimi, og jeg blev godt underholdt. Lidt på samme måde som at have set en god krimifilm og noget tid bagefter ikke helt kan huske handlingen i detaljer, men alligevel har følelsen af at være blevet underholdt på bedste vis. Altså ikke nogen uforglemmelig krimi, men effektivt underholdende.

Derfor giver jeg den 7 skydeskivepoint.

Simon Toyne
Mørke genstande
Jentas, 2023 
432 sider

Bogen er læst på Mofibo.