Det er en fælles anmeldelse af de to første bind i serien “Royale Mordmysterier”, der foregår i det engelske kongehus. De er anmeldt af gæsteblogger Palle Thomsen.

Mysteriet på Windsor Castle – Fra bogens bagside:
Året er 2016. I bogen er vi midt i festforberedelserne for Dronning Elizabeths 90-års fødselsdag. Midt i det hele bliver en gæst, en russisk pianist, fundet død i en af slottets gemakker.

Der er beviser, der peger på, at han har hængt sig, men alligevel er der detaljer, som får MI5 til at starte en mordefterforskning.

Regenten følger med fra sidelinjen og da MI5 peger på en af hendes mest loyale medarbejdere, bliver hun overbevist om, at de er på afveje.

Nu begynder hun i hemmelighed, sammen med sin privatsekretær Rozie, selv at trække i tråde og undersøge sagen.

Skal det lykkes hende at pege MI5 i den rigtige retning uden at hun selv bliver afsløret som efterforsker?

“Mysteriet på Windsor Castle” er S.J. Bennett’s første bog i hendes hygge krimi-serie om dronning Elizabeth og det engelske kongehus.

Palle Thomsens anmeldelse 
Dronning Elizabeth som miss Marple – lyder sjovt og det er det også. Bennett er forfatter til børnebøger, fagbøger og cozy crime romaner. Hun er en stor beundrer af Elizabeth og det mærker man tydeligt i bogen.

Dronning Elizabeth har fået ny privatsekretær – den sorte Rozie. Da der sker et mord på Windsor Castle og Elizabeth ikke er tilfreds med politiets arbejde, forsøger hun sammen med Rozie at opklare det. Hun blander sig ikke direkte i det – det kan en dronning jo ikke, men sammen med Rozie lykkes det ad omveje.  

Læseren kommer tæt på det engelske kongehus og det daglige liv ved hoffet. Der er et herligt persongalleri, især Prins Philip er sjov.

Bogen er beskrevet som en cozy crime roman – det vi kalder en hyggekrimi.

Liget på Buckingham Castle – fra bogens bagside
2016. Dronning Elizabeth befinder sig i noget af et mareridt. En folkeafstemning splitter nationen, et kaotisk valg optager USA, og en ansat bliver fundet død ved swimmingpoolen på Buckingham Palace. Er der tale om en tragisk ulykke, som politiet tror?

Mens Hendes Majestæt søger efter svar, er hendes betroede assistent, Rozie, på sporet af et værdifuldt maleri, der er forsvundet fra dronningens gemakker. Da Rozie modtager et anonymt trusselsbrev, er dronningen ikke længere i tvivl om, at mørke kræfter er på spil – og alt for tæt på. Nogle gange kræver det en særlig snu dronnings skarpe blik for at se sammenhænge, som ingen andre kan se, men kan hun nå at løse gåden, inden det er for sent?

Palle Thomsens anmeldelse:
Dronning Elizabeth og Rozie kommer på arbejde igen,denne gang med at opklare  mord på Buckingham Palace. Vi kommer dybt ned i paladsets kældre hvor der foregår skumle sager. 

Som i den første bog i serien er det en skøn blanding af beskrivelen af det daglige liv ved hoffet og Elizsabeths og Rozies omstændelige opklaring af mordene. Man skulle tro forfatteren havde haft sin gang ved hoffet, der er i hvert fald et indgående kendskab til livets gang i de royale gemakker. 

Romanen er som den forrige velskrevet ,  hyggelig at læse og med et herligt persongalleri.

Jeg glæder mig til den næste, men serien må vel få en ende da både Elizabeth og Philip er døde.

Måske bliver den næste med Charles og Camilla.

Palle giver begge bøger 8 skydeskivepoint – hver.

S.J. Bennett
Mysteriet på Windsor Castle (1)
Liget på Buckingham Castle (2)
Cicero, 2033
320 / 416 sider

Bøgerne er lånt på biblioteket og modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.