Fra bogens bagside:
Den nyligt pensionerede tv-kok Prudence Bulstrode har længe set frem til en rolig pensionisttilværelse i det idylliske Cotswolds. Men drømmen splintres, da hendes tidligere tv-rival, Deirdre Shaw, bliver fundet død i et rabarberbed nær Farleigh Manor, hvor jagtsæsonen står for døren. Prudence har på fornemmelsen, at der er ugler i mosen og påtager sig derfor køkkentjansen på slottet, så hun i skjul af gryder og pander kan undersøge mysteriet.

Snart går det op for hende, at herregården gemmer på flere hemmeligheder – gamle såvel som nye. Et opsigtsvækkende mord i 1800-tallet blev aldrig opklaret, og nu vækker området endnu engang opsigt. For efterhånden som Prudence undersøger omstændighederne nærmere, går det op for hende, at Deirdre Shaws død umuligt kan være en ulykke … Der er en morder løs på herregården!

Min anmeldelse:
Da jeg sidste år fik øje på “Døden i desserten”, der var bind 2 i krimiserien Cotswold, blev jeg – igen – lokket til at få dessert, men ville dig lige se, hvad der ellers var på menuen og begyndte med dette bind 1 som forret.

Forfatteren er selv kok og kendt fra kogebøger og engelsk TV, og det kan man godt læse ud af bogen, for uden at der er specifikke opskrifter, så er der undervejs mange gode råd til madlavning samt stemningsbilleder fra et travlt køkken.  

Bogen lanceres som en hyggekrimi, så jeg vidste godt, hvad der var på menuen og havde min læsesult indstillet på det. Men jeg fik ikke rigtigt min appetit stillet, for overordnet var bogen en mager og kaloriefattig omgang.

Fyldt med småsnakkende replikker mellem et bredt og forvirrende persongalleri var det som at være til bords med Barnaby og flere af den stribe af detektiver og amatørsnusere, der underholder på TV2 Charlie og omegn. Slutscenen, hvor alle aktører samles i stuen, er klassisk og set mange gange. Her afslører bogens detektiv, kokken Prudence Bulstrode, skurken og flere generationers forbrydelser – denne gang med udgangspunkt i mad og ingredienser.  

Hyggekrimier kan være ganske afslappende og underholdende både i bogform og på tv, men med lige denne opdækning gik jeg jeg ikke mættet fra bordet. Bind 2 i serien hedder som skrevet  “Døden i desserten”, men jeg springer – for en gangs skyld – over desserten.

Det kan blive til 5 skydeskivepoint.

Rosemary Shrager
Mord på menuen
Cicero, 2022
320 sider

Bogen er læst på Mofibo.