Bogen gæsteanmeldes af Palle Thomsen, der tidligere har læst bind 1 i serien, og siger, at bind 2 fortsætter i samme barske stil. 

Fra forlagets beskrivelse:
I et Sverige, der er dybt mærket af Estonia-katastrofen, er politimanden Tomas Wolf selv hårdt ramt af sine egne traumer. Men da han nytårsaften 1995 bliver tilkaldt til et bordel, hvor et voldsomt mord kort forinden har fundet sted, bliver han vækket fra sin dvale. Samtidig kæmper journalist Vera Berg både med sit kaotiske privatliv og med at blive en del af fællesskabet på sin nye arbejdsplads, Aftonbladet.

Da endnu et bestialsk mord finder sted, denne gang på en stripklub, krydses Tomas og Veras veje igen. De er endnu en gang tvunget til at arbejde sammen på trods af deres markante forskelligheder. De mistænker hurtigt en sammenhæng mellem mordene, men hvordan samler de trådene, og hvem bliver det næste offer? Og kan de overkomme deres mistillid til hinanden og samarbejde uden at ødelægge efterforskningen?

Palle Thomsens anmeldelse:
Skammens Vej er efterfølgeren til “Til minde om en morder” – i serien Skumringsland.

Thomas Wolf er en politimand plaget af traumer og familieproblemer. Sammen med kollegaen Zingo forsøger han at opklare flere mord i Stockholms underverden. Det er en beskidt verden, vi kommer ind  med narko, prostitution og vold. Måske har forfatterne skævet lidt til Simon Hägströms bøger om samme emne. Det er beskrevet lige så godt som i Simons bøger, og man kan kun beundre de politifolk  som har det arbejde. Det er beskidt, hårdt og livsfarligt.

Journalisten Vera har et job, som hænger lidt i en tynd tråd. Hun skal hele tiden jagte den næste overskrift til avisen, og hun ender med at arbejde sammen med de 2 betjente. Jeg tror ikke, jeg kunne arbejde som journalist, hvor man , r, der kan tiltrække overskrifter nogle gange kun for overskriftens skyld – det de kalder click-bait i faget. Begge forfattere er journalister, og det mærkes. De kender fagets faldgruber og det stressende pres fra redaktøren.

Skammens Vej referer til en berygtet vejstrækning i Bøhmen tæt på den tyske grænse. Her arbejder hundredvis af kvinder, som sælger sex i alle afskygninger billigt, og hvor alfonserne scorer kassen.

En barsk krimi om et barskt emne

8 ud af 10 point.

Pascal Engman og Johannes Selåker
Skammens vej
People’s Press, 2024
350 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.