En perle af en velskrevet bog, der både er en samfundsroman og en krimi. Sådan skriver gæsteanmelder Palle Thomsen blandt andet.

Fra bogens bagside:
Vega modtager et desperat telefonopkald fra sin barndomsveninde Katja, føler hun sig nødsaget til at vende hjem til den lille by Silverbro, som hun ti år tidligere forlod for at flytte til London. Som børn var de to veninder uadskillelige – Katja med sin elendige barndom og Vega med savnet efter sin mor – men så rev en fatal gerning dem fra hinanden.

Da Vega ankommer til Silverbro, er Katja sporløst forsvundet, og Vega bliver straks mindet om Katjas moster, teenageren, som forsvandt for mere end tredive år siden. Har Katjas forsvinden forbindelse til fortiden? Og har de to forsvindinger noget til fælles? Vil Vega mon finde Katja i tide, eller risikerer hun, at deres dystre hemmelighed afsløres?

Palle Thomsens anmeldelse:
Jeg har med stor glæde læst flere af Linas bøger og også denne. Det er en lille perle. Den er rubriceret som en krimi, men det er ligeså meget en samfundsroman.

Den foregår over en periode på ca. 30 år i nyere tid i en lille svensk by, hvor der kun findes en fabrik, skole og pub. Tidernes ugunst har været hårde ved byen. Vi følger en flok unge mennesker og deres familier og familietraumer. Lina Bengtsdotter har et fantastisk billedsprog, hvor det er som en film, der kører inde i læserens hoved. De unge i byen har ikke andet at foretage sig end at drikke sig i hegnet i forladte huse, og de voksne drikker sig i hegnet på pubben eller derhjemme. Det lyder trist, og det er det også, men det er også en historie om venskaber, brudte venskaber, sørgelige skæbner, kærlighed til litteratur og mennesker og håb på trods. 

En fin samfunds- og personbeskrivelse og et lille islæt af krimi.
En perle der fortjener 9 ud af 10 skydeskivepoint.

Lina Bengtsdotter
Flammerne
People’s Press, 2023
300 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.