Bogen er gæsteanmeldt af Palle Thomsen.

Fra forlagets beskrivelse:
På en fortovscafé i Stockholmforstaden Bagarmossen drikker den unge, ­ambitiøse journalist Malle Sanderson en øl med sin gamle mentor, den kontroversielle journalist Svante Blomgren. Ud af det blå dukker en attentatmand op og affyrer et dræbende skud mod Blomgren.

Politiassistent Lina Kruse er midt i at optrevle et svindelnetværk, der franarrer ældre borgere deres pension. Hun får uventet hjælp af Malle, der mener, at Blomgren også havde kendskab til svindelen.

UKENDT AFSENDER er en højaktuel spændingsroman om forbrydelser, der rammer samfundets mest sårbare. Linje 17-serien handler om politibetjentene Lina Kruse og Jack Karlberg og deres hverdag i Bagarmossen.

Palle Thomsens anmeldelse:
Klassisk svensk krimi når den er bedst og “værst”.

En krimi skrevet af en klassisk kombination af en dygtig krimiforfatter og en journalist. Casserfelt er forfatter til krimiserien Höga kusten, og Bjerre er journalist, og de har lavet en rigtig god krimi.

Emnet er meget aktuelt, idet den handler om svindlere, der bedrager ældre borgere for deres opsparing, og det er jo dagligt i nyhederne pt. 

Bedst: Et godt plot, troværdigt og aktuelt, ingen udpenslede mord, velskrevet og læsevenlig.

“Værst”: Politimænd med familieproblemer, skilsmisser, problembørn. Kan ikke mindes hvornår jeg sidst læste en krimi om en politimand med et lykkeligt familieliv.

Spøg til side. Det giver jo også kolorit til fortællingen.

Det er ikke kun en krimi. Det er også et øjebliksbillede af livet i en svensk storbyforstad.

Forfatterne må gerne fortsætte deres samarbejde, hvor denne bog er nummer i 3 i serien “Linjje 17”.
Dejlig krimi jeg gerne giver 9 ud af 10 skydeskivepoint.

Lise Bjerre og Susan Casserfelt 
Ukendt afsender 
Modtryk, 2024
333 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.