Denne debutkrimi og første del af planlagt serie gæsteanmeldes af Palle Thomsen.

Fra bogens bagside:
Kriminalassistent Iben Vinther har ikke helt fortjent sin forfremmelse til efterforsker i drabsafdelingen hos Københavns Politi. Det ved alle. Og hendes hang til overspisning og kaloriefattige romantiske relationer kunne en psykolog sikkert få meget ud af. Iben er selv mest optaget af at opklare forbrydelser og lukke munden på sine mandlige kollegaer.

Da en mystisk mand efterlader Eva Støvring, en ung jurastuderende, døende foran Rigshospitalet, ser Iben sagen som en mulighed for at bevise sit værd. Hvem er manden, og hvad er hans forbindelse til Eva? Efterforskerne har en teori, men Iben er skeptisk. Hun tager chancen og indleder sin egen efterforskning på trods af klare ordrer om det modsatte. Og hun er fast besluttet på hverken at lade sit eget mindreværd eller andres fejltrin stå i vejen for at finde den skyldige.

Palle Thomsens anmeldelse:
Bogen er første fortælling i serien om efterforsker Iben Vinther, og den er en krimidebut.

Efter de første 150 sider var jeg noget så gudsjammerligt træt af hovedpersonen Iben. Hun æder og æder hele tiden, og det er tydeligt beskrevet, hvad hun æder og drikker. Hun er en utilpasset og åbenbart stærkt overvægtig politibetjent, der bliver trynet af sine kollegaer og chefen. Chefen som hun også har som bolleven. 

Det skinner tydeligt igennem, at forfatterne ikke har meget kendskab til politiarbejde, og ind i mellem virker bogen som en parodi på en krimi om en utilpasset politikvinde.

Den har dog sine momenter, og plottet er nogenlunde godt skruet sammen. En ikke helt vellykket krimidebut. Bedre held med de næste i serien.

5 ud af 10 skydeskivepoint.

Kristian Mørk og Oliver Zahle
Den spejlvendte mand
Alpha, 2023
357 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.