Med stor fornøjelse og høj spænding har jeg selv læst de øvrige bøger af denne fantastiske forfatter, men denne nyeste bog fik min faste gæsteanmelder, Palle Thomsen, til anmeldelse.

Se hans anmeldelse herunder og læs evt. mine anmeldelser af de andre bøger af Mattias Edvardsson, men læs under alle omstændigheder bøgerne!

Fra bogens bagside:
Jari og Maria har succes på jobbet og bor i det mest eksklusive boligområde i havnebyen Trelleborg. Deres teenagedøtre klarer sig godt i skolen og socialt – den ene er et fodboldtalent med topkarakterer, og den anden er smuk og udadvendt.

I den anden ende af byen, i skyggen af den gamle gummifabrik, bor Sasho og Linda. De drømte om mere og andet end at arbejde i den lokale købmand, men nu er de begge over 40, og det føles, som om løbet er kørt. Deres søn, Niko, er deres store stolthed – han er disciplineret og flittig, dygtig til klaver og i skolen.

En sommeraften møder Amanda og Niko hinanden, og det slår gnister mellem dem, men forældrene er imod deres forhold. Kort efter findes Amanda død, skudt på molen, og Niko bliver hovedmistænkt. Hvorfor vil han ikke tale med politiet? Niko siger, at han har aflagt et løfte om tavshed, men til hvem?

Det viser sig, at familierne deler en kompliceret fortid, og at den perfekte facade skjuler en mørk og uhyggelig historie.

Palle Thomsens anmeldelse:
Edvarsson er en god fortæller. Fik sit gennembrud og stor succes med “En helt normal familie”, oversat til 43 sprog og kom som serie på Netflix i efteråret 2023.

Bogen foregår i Trelleborg syd for Malmø, hvor der sker et mord på en ung pige. Handlingen skifter mellem et år før drabet og frem til drabsnatten og tiden efter. Og det forvirrer ikke læsningen på noget tidspunkt.

Han har beskrevet personerne, så man lærer dem godt at kende. Nogle, man synes godt om i startet, ender man med at få afsky for og omvendt. Han har virkelig sat sig ind i unge menneskers psyke og det problemfyldte ungdomsliv. Samtidig får vi indblik i den svenske øvre middelklasse og arbejderfamilien med et indvandrertwist.

Virkelig en velskrevet spændingsroman om 2 helt forskellige familier, som vikles ind i hinanden, og et mord, der vælter alles liv.

9 ud af 10 skydeskivepoint.

Mattias Edvardsson
Et løfte om tavshed : Roman om en forbrydelse
People’s Press, 2023
370 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.