Gæsteanmelder Palle Thomsen har anmeldt denne første spændende bog i en ny trilogi, der foregår i 1914.  

Fra forlagets beskrivelse:
Første bind i Henriette Rostrups krimitrilogi “De fortabte”, der foregår under 1. Verdenskrig.

København, sommeren 1914. Kampen for stemmeret til kvinder og tyende er på sit højeste, og Europa står på randen af 1. Verdenskrig. Liget af en ung kvinde bliver fundet i Ladegårdsåen. Politiet afskriver det som endnu et i en række af selvmord blandt fattige kvinder, selvom vidner fortæller om et forsvundet barn født uden for ægteskab, og en fremmed mand der talte med den unge kvinde, kort før hun blev fundet død. Amalie Bang er journalist på et stort københavnsk dagblad. Da hun får nys om sagen, øjner hun chancen for at komme til at skrive om andet end de rige og de kendte, og hun vil gøre alt for at finde sandheden om de unge kvinders død.

Sammen med en ung betjent, Ewald, kommer hun på sporet af en sammensværgelse, som trækker tråde fra den københavnske underverden og langt op i de øverste samfundslag. Amalies ambitioner bliver livsfarlige, og den virkelige trussel viser sig at være tættere på, end nogen kunne forestille sig.

Palle Thomsens anmeldelse:
Bogen er første del af  trilogien “De Fortabte”, og det tegner godt.

Vi er tilbage i 1914. Året før kvinder fik stemmeret. Krimien tegner et godt billede af datidens mandsdominerede samfund, og den kvindelige hovedperson kæmper en kamp for sine rettigheder og til at blive taget alvorligt. Hun vil ikke indordne sig under sine borgerlige forældres ønske om at finde sig en god mand, der kan forsørge hende. Hun vil klare sig selv, og det er ikke nemt med den tids moralbegreber.  

De fattige ugifte piger, der er blevet gravide udenfor ægteskab, bliver gemt væk og franarret deres børn. Vi kommer ind i de usle, københavnske baggårde med fugtige slumlejligheder. Politiet gør intet for de fattige, og etaten er delvist korrupt. 

Alt dette får Henriette Rostrup en god krimi ud af. Den er velskrevet og velkomponeret, og jeg glæder mig til de næste 2. En anderledes krimi om en anderledes tid.

8 ud af 10 skydeskivepoint.

Henriette Rostrup
Lad de små børn komme til mig
People’s Press, 2023
300 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.