Fra bogens bagside:
Politikommissær Gabriel Fjell og hans team gør et uhyggeligt fund i et naturområde i Haugesund.

En lille dreng er blevet slået ihjel med en sten og kastet ned ad en skråning. Den brutale vold mod et forsvarsløst barn chokerer selv de erfarne politifolk.

Gabriel får hjælp af Kriposefterforskeren Aida Ibrahim, og sammen med resten af teamet arbejder de í døgndrift med sagen. Men selv om timerne og dagene går, er der ingen, der melder drengen savnet.

Samtidig engagerer en lokal freelancejournalist sig i sagen, og han vælter den første dominobrik i det dystre mysterium. Efterhånden afdækkes en historie, som er meget mørkere og farligere, end Gabriel kunne forestille sig.

Min anmeldelse:
Efter at have hørt forfatteren fortælle på Krimimessen 2023 om sin nye vinkel på forfatterskabet i en ny series første bind “Ulvetid”, læste jeg bogen og anmeldte den her: https://blog.drustrup.dk/?p=1671

I både den og denne nye tager han udgangspunkt i helt aktuelle emner og problemer, mens han i den første serie havde valgt en mere rent underholdende vinkel. Se link til denne forrige gode serie i samme anmeldelse. 

Mens baggrunden i “Ulvetid” var selvmord blandt unge, er det denne gang fysisk og psykisk vold i ægteskabet mod partnere og børn, og det har Geir Tangen et godt greb på at fortælle en rigtigt spændende historie om. 

Fra skiftende vinkler gennem de deltagende politifolk og journalister fortælles historien kronologisk og med overraskelser undervejs og en stigende spændingskurve. Desuden er der mellemliggende barske indslag fortalt af en kvinde i et voldeligt forhold, hvor også et barn udsættes for vold. De korte kapitler skærper spændingen.

Det er også en bog, hvor personernes personlige forhold spiller ind, men det uden at det tager overhånd. Det hænger godt sammen med beskrivelserne af personerne som hele mennesker. Det er en bog, hvor politiarbejdet – teknisk og mht, samarbejde – beskrives godt, og hvor forholdet til medierne og er et tema. 

I et efterskrift beskriver forfatteren baggrunden for sit arbejde med bogen, og han skriver her bl.a., at det har været vigtigst for ham at sige noget om magt og afmagt i alle menneskelige relationer. Det er lykkedes i en grad, så det er blevet en stærk, vedkommende og spændende bog, der fangede mig ind helt fra begyndelsen.

9 skydeskivepoint ud af 10 mulige – eller 5 krimihjerter af 5 mulige.

Geir Tangen
Hundedage
Straarup & Co, 2024 
423 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.