Jeg har selv anmeldt bind 1 i serien “Døden i bugten” her https://blog.drustrup.dk/?p=1929
Bind 2 i serien “En Hell Bay-krimi” hedder “Tidevandets suk”. 

Det er Palle Thomsen, der har gæsteanmeldt denne tredje bog i serien. 
(På engelsk er der 4 mere i serien)

Fra bogens bagside:
Mens solen går ned en kold novemberaften, forbereder det lille samfund på øen St. Agnes sig til Bonfire Night, hvor vicepolitichef Ben Kitto er til stede. Men festlighederne får en brat afslutning, da en øboer opdager et forkullet lig efterladt på bålet. 

Manden er den tv-kendte astronom Alex Rogan, der på grund af øens isolerethed ønsker at bygge et observatorium. Så vidt Kitto ved, er Rogan populær blandt øboerne, men da trusler skrevet på det gamle korniske sprog dukker op, får Kitto mistanke om, at morderens motiv er at befri øen for de nytilkomne, der truer ældgamle traditioner.

Med en befolkning på kun 80 mennesker er alle mistænkte, og ingen er i sikkerhed. Kitto har intet andet valg end at forbyde indbyggerne at forlade øen, og han får standset skibstrafikken. Da endnu et bål resulterer i en ny forsvinden bliver det klart, at Kitto må handle hurtigt og finde morderen, inden skibstrafikken åbner op igen. 

Palle Thomsens anmeldelse:
Historien foregår på de stormomsuste Scillyøer i Den Engelske Kanal ud for Cornwall, et lukket ø-samfund med mange sære eksistenser. Det er en klassisk krimi i genren med det lukkede rum – lettere udvidet idet der er 80 mulige mordere på den lille ø. 

Bogen er nr. 3 i hendes Hell Bay serie, og jeg kommer til at tænke lidt på Barnaby og de utallige mord, der sker i hans by. Hvis der kommer ret mange flere bøger i denne serie, så kommer hun til at mangle mordofre.

Det bedste ved krimien er beskrivelsen af øboerne og livet på øerne, den flotte natur og dyrelivet. Ser ud til at blive til en tv-serie i lighed med Shetland, og der kan også laves mange flotte naturpanoramaer. 

Letlæst hyggekrimi. 7 ud af 10 point.

Kate Rhodes
Flammer over havet
People’s Press, 2024 
375 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.