Bogen er bind 2 i Victoria Larms serie om pestmasken. Bind 1 hedder “Den niende kreds”, og den anmeldte Palle Thomsen her https://blog.drustrup.dk/?p=2135. Han har også læst og anmeldte denne fortsættelse.

Fra bogens bagside:
1936. Der er gået tre år, siden Livia Seigel under dramatiske omstændigheder bortførte et barn fra en rigmandsvilla i Djurgården. Mikael Kejser, der pådrog sig uhelbredelige skader under bortførelsen, har fået at vide,  at han nu kun har kort tid tilbage at leve i, og han beslutter sig for at tage en grusom hævn. 

Han sætter alt ind på at finde Livia og det forsvundne barn. Noel Bråkensköld, en velrenommeret læge, der bærer på en mørk fortid, påtager sig opgaven, som fører ham fra Stockholm over Zürich til Venedig og Laguna Morta, ‘Den døde lagune’. Her kommer han faretruende tæt på familien Seigels hemmeligheder og tvinges til at tage nogle livsfarlige beslutninger. Men der er flere, der har indledt jagten på det forsvundne barn. Mennesker, der er villige til at ofre deres venner, stikke deres nærmeste i ryggen, forråde deres velgørere og slutte sig sammen med deres fjender. Hvem er de, og hvorfor vil de gå så vidt for at nå deres mål? 

Bind 2 i en historisk spændingsserie, hvor læserne tages med på en halsbrækkende rejse ind i familien Seigels dramatiske verden af svigt og død og uventede alliancer.

Palle Thomsens anmeldelse:
Jeg gav 9 point ud af 10 mulige til seriens første bind. Det bliver det ikke til denne. 

Den første var så herligt fyldt med historie, kunsthistorie og klassisk musik og mere en familiesaga end en krimi.

Dette bind er nærmere en thriller, en page-turner. Det går over stok og sten fra Sverige til Venedig og tilbage. Møder nogle slemme italienske fascister som har fået krigsstraumer fra 1. verdenskrig, og derfor er blevet onde! Noget af en påstand. 

Der er ikke meget af det gode tilbage fra 1. bind. Jeg var noget skuffet over denne. Trist at stilen ikke fortsatte.

For at få udbytte af andet bind skal man have læst første bind.

Som thriller kan jeg give den 8 point ud af 10 mulige, men i sammenligning med første bind får den kun 7.

Victoria Larm
Den maskerede gud
Gyldendal, 2024
336 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.