Gæsteanmelder Palle Thomsen har læst og anmeldt denne første bog på dansk af en australsk krimiforfatter. 

Fra bogens bagside:
Der er tre sider af denne historie. Hendes. Min. Og sandheden.

Jeg stirrer på min mands engang så smukke ansigt, så tavst og blegt i hospitalssengen. Lægerne siger, jeg skal blive ved med at tale til ham. Selv efter den frygtelige ulykke, selv nu hvor han kæmper for sit liv, kan han måske stadig høre mig. Men det eneste, jeg har at hviske til min mand, er dette: Jeg ved, hvad du har gjort.

Hver eneste dag kysser jeg min mand Damon farvel med et smil, kører vores elskede børn i skole og sørger for at vores hus er pletfrit, inden jeg forbereder et lækkert måltid. Jeg lader, som om jeg ikke er opfyldt af raseri over, at han engang næsten ødelagde vores perfekte liv. Det er vigtigt at fortsætte som hidtil.

Sådan var det i hvert fald inden ulykken.

Min mand blev ramt af en bil. Det øsregnede. Ingen så, hvad der skete. Men politiet stiller spørgsmål … 

Ved de noget om vores skænderi den dag? Ved de noget om de beskeder, jeg sendte, hvor jeg bad nogen om at slette alt? 

Palle Thomsens anmeldelse:
Forfatteren er bosiddende i Australien og er ikke en, jeg har hørt om før.

Historien er lang tid om at komme ud af stedet, men afsted kom den og ender i en overraskende slutning. 

Hvert kapitel har et navn på en kvinde, hvor man følger hendes tanker, og så der er kapitler uden navn, hvor en fjerde kvinde fortæller, så man venter bare på at finde ud af, hvem det så er. Og man har ikke en chance for at gætte det.

Hele omdrejningspunktet i historien er Damon  – en kvindebedårer uden lige og en stor skiderik. Han har gang i 4 kvinder plus det løse. Nok lidt utroværdigt og hans historie hører man ikke.

Politiet skal opklare en påkørsel af Damon af en flugtbilist, og det går ikke særlig godt. Hvis det er standarden for politiarbejde i Australien, så står det ikke for godt til.

Jeg kedede mig meget i starten, men hold ud – for det bliver godt i sidste tredjedel.

Jeg giver den 7 stjerner ud af 10, og den syvende stjerne får den for sidste del af bogen.

Nicole Trope
Sandheden om ulykken
Jentas, 2024
285 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.