Anmelderen Anna med bogen

Fra forlagets beskrivelse og bogens bagside:
“Mig & Mille” handler om to piger, der bliver bedste venner.

På den første dag efter sommerferien træder en ny pige ind i 4. klasse. Hun hedder Mille, har krøllet hår og overbid. Hendes plads er ved siden af Mille. Det bliver startskuddet til et fantastisk venskab. For ikke nok hedder de begge Mille, de elsker også at finde på skøre ideer og sprutte af grin!

Denne bog handler om mig, Mille, og min bedste veninde, Mille. Ja, jeg ved det – vi hedder det samme! Vi er også lige gode til at finde på sjove ting at lave. Derfor handler bogen lige så meget om mærkelige kager, opera, rulleøjne, vores klasselærer, Line, min hund, Basse, og min storebror, Jonas. Og om verdens mest perfekte prut!

P.S. Spoiler alert: (Og om Jonas’ hemmelige kæreste!)

Et eksempel på bogens måde at kombinere tekst og tegninger

Annas anmeldelse:
Denne anmeldelse er lagt i de bedst mulige hænder hos mit barnebarn, Anna, der efter sommerferien begynder i 4. klasse. Det er dog ikke i samme klasse som bogens Mille & Mille, men det ville helt sikkert være blevet sjovt! 

Efter læsningen og vores indbyrdes snak gav hun bogen den korte karakteristik “Meget god!”  Hun gav bogen 4,5 stjerner ud af 5 og ville give den sidste halve stjerne, hvis der kom en pige mere med til at være fjollet. Den pige kunne hun rigtigt godt have tænkt sig at være.

Hun syntes, at bogen var sjov og dejligt fyldt med fjollerier. På mit spørgsmål, om der også var noget sandhed og sandsynlige oplevelser i bogen, sagde hun, at det ikke var noget seriøst, og det kunne hun godt lide.

Hun syntes, at blandingen af tegninger og tekst var dejlig. Det gav mange flere detaljer og også mange gode ideer til egne tegninger.

Alderen fra hovedpersonerne passer fint til selvlæsning, men Anna kunne ikke vurdere, om den også kan bruges til mindre gode læsere med blandingen af kort tekst og mange tegninger. Den kan godt læses op for yngre skolebørn, der ikke går i 4. klasse.

Da jeg fortalte Anna, at der til oktober kom en fortsættelse i serien – “I kort snor” – blev hun glad og er helt klar til også at læse den!

4 1/2 stjerne!

Anne Sofie Hammer (tekst) og Sofie Lind Mesterton (illustrationer)
Mig & Mille : Helt i kage
Gutkind, 2022
164 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

PS: 
På forlaget Gutkinds hjemmeside kan man både få en flot opgavebog og historien om forfatterens arbejdsmetode og inspiration. 

I SKRIVEVÆRKSTEDET fortæller Gutkinds forfattere om deres arbejde – om rutiner, research og hvad der inspirerer dem. Her er vi hjemme hos børnebogsforfatter Anne Sofie Hammer, som sammen med illustrator Sofie Lind Mesterton står bag bøgerne om Mig & Mille. 

“Det er aldrig helt til at vide, hvad der kommer ud af idé-bruseren.” Anne Sofie Hammer får ofte ideer, når hun står under bruseren, og hun arbejder helst ved sit skrivebord i den lyse havestue – når altså ikke solen skinner for meget eller det er for koldt om vinteren.

Læs med her: https://gutkind.dk/i/skrivevaerkstedet-med-anne-sofie-hammer/ 

Find opgavebogen her: https://issuu.com/gutkindforlag/docs/mig_mille_l_seh_fte