Fra bogens bagside:
Alexander Blix er en slagen mand. Han er dømt for drabet på sin datters morder, og det er ikke ufarligt at sidde i fængsel som tidligere politimand.

Udenfor murene har Blix’ tidligere kolleger sat jagten ind på en drabsmand, der er flygtet fra et fængsel i Tyskland. Den flygtede fange har forbindelse til en indsat på Blix’ fængselsafdeling – og nu er han på vej til Norge.

Politiet får brug for Blix’ viden fra fængslet, og Blix får brug for Emma Ramm, der udover at være journalist også er en nær ven. Ramms undersøgelser leder til en bygd 150 kilometer nord for Oslo, hvor flere af indbyggerne bærer på farlige hemmeligheder og dybe ar.

Min anmeldelse:
Fjerde bog i den velskrevne og spændende serie om Alexander Blix og Emma Ramm.

Bogen hverken kan eller bør efter min mening læses uafhængigt af seriens første 3 bind, da historierne og personernes relationer hænger sammen og udvikler sig fra bind til bind. Det vil være at snyde sig selv ikke at læse alle bøgerne – og i rækkefølge. (Se til sidst i anmeldelsen.)

Som det fremgår af bagsiden, så sidder Blix i fængsel som en direkte følge af begivenhederne i bind 3. Samtidig med den spændende sag om den flygtede fange fra Tyskland og hans forbindelse til Norge, følger man undervejs appelsagen om at få Blix’ sag genoptaget – og forhåbentlig med frifindelse. Hvad de to handlingsspor ender med, må I selv finde ud af, men jeg lover, det er meget spændende læsning. 

Samarbejdet mellem de to forfattere har resulteret i nogle fremragende bøger, og niveauet holder så absolut i denne usædvanligt vinklede krimi. Jeg erindrer ikke andre krimier, hvor en efterforsker sidder i fængsel dømt for mord, og det giver et interesant indkig i forholdene i et fængsel. 

Bare rolig. Der kommer (mindst) et bind mere i serien. På norsk er titlen “Offer”.

Bogen får 9 skydeskivepoint på bloggen og 5 krimihjerter på krimifan.dk 

Jørn Lier Horst og Thomas Enger
Ar
Modtryk, 202
355 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

De første bind i serien er:
Nulpunkt – //blog.drustrup.dk/#post190
Røgslør – https://blog.drustrup.dk/?p=510
Slagside – https://blog.drustrup.dk/?p=906