Fra bogens bagside:
Journalistveteranen Erik Ponti og hans gamle ven, efterretningsofficer Carl Hamilton, er ikke hvilke som helst pensionister.

Som en slags hobby er de gået i gang med at sabotere de virksomheder og netværk, der laver telefonsvindel.

Men da Putins Rusland angriber Ukraine, forandres alt. Carl Hamilton indkaldes til tjeneste, og de to venner får adgang til landets militære ressourcer. På kort tid etablerer de en nøje udtænkt elektronisk krigsførelse, der effektivt vil kunne forhindre kriminelle netværk i at bedrive svindel.

Anden del i serien om Carl Hamilton og Erik Ponti, der har slået sig sammen for at bekæmpe uretfærdighed i samfundet.

Min anmeldelse:
Det er et imponerende og skræmmende effektivt makkerpar, Jan Guillou her har samlet fra hele sit forfatterskab! Første bog i serien hed “Den der dræbte helvedes engle”, og min anmeldelse kan læses her https://blog.drustrup.dk/?p=1283.

Jeg er meget, meget glad for og imponeret af Jan Guillous forfatterskab, og som det ses i anmeldelsen af denne series første bind, hvor jeg især blev grebet af koblingen mellem krimihistorien og beskrivelserne af Erik Pontis liv og ideer. Gennem dette nyskabende forfattergreb fik vi også et indblik i Erik Pontis alter ego – Jan Guillou – hverdag og holdninger. 

Stilen fortsætter på samme høje niveau i denne nye bog, hvor de to heltes indsats for retfærdigheden er dybt sympatisk. De vil bekæmpe både de internetsvindlere, der snyder folk for deres penge, og bandekriminalitet. Det gør de på grænseoverskridende samt ualmindeligt effektiv og højteknologisk måde, der samtidig får en politisk, overraskende og helt aktuel vinkel til sidst. Hvis jeg fortæller mere om det, vil Hamilton helt sikkert slå mig ihjel.

Den anden side af bogen med forfatterens – Erik Ponti/Jan Guillou – helbred og liv i naturen samt blandt andre kulturpersonligheder fylder næsten mere i denne nye bog end i den første. Med denne vægtning er bogen i mindre grad en krimi/spændingsbog end den er den ældre forfatters ikke-erindringer med status over livets tilstand lige nu. Det er samtidig en skarp beskrivelse af verdens aktuelle tilstand lige nu med synspunkter fra Ponti/Guillou på den politiske situation både  nationalt og internationalt, hvor bl.a. Rusland og Ukraine står centralt. 

Som altid er det interessant af læse velformulerede og velargumenterende synspunkter, så uanset læsernes politiske holdning vil det være underholdende og givende at læse også denne bog af Ponti/Guillou.

Det bliver til 5 sikre stjerner – og 8 skydeskivepoint som krimi.






Jan Guillou
Bedrag bedragerne
Modtryk, 2023 
350 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.