Fra bogens bagside:
Sognepræsten i Hvide Sande, Daniel Vest, bliver en dag kontaktet af den desperate Eva Arnesen. Hendes mand er død under mystiske omstændigheder og har efterladt en massiv gæld til en brutal rockergruppe. For at afdrage tvinges Eva nu til at smugle hash hjem fra Spanien. Men noget går galt, for en lastbil med flere hundrede kilo hash er forsvundet. Og rockerne giver Eva

Med en fortid i frømandskorpset er Daniel Vest en noget utraditionel præst, der selvfølgelig gerne hjælper Eva. Men det bliver med livet som indsats. Eva har nemlig ikke fortalt Daniel alt…

Min anmeldelse:
På bogens forreste flap er jeg citeret for at kalde bogen “En spændende, voldsom og dramatisk historie”. Den udtalelse kom jeg med, efter jeg i sommer læste bogen i en lidt tidligere udgave, og jeg står helt ved den, for det er rigtigt spændende af følge frømandsactionpræsten Daniel Vest på mission som den hjælpende Poseidon.

Sådan var det også med den første bog i trilogien “Jihadbruden”, som jeg anmeldte HER. Her introducerede forfatteren sin utraditionelle hovedperson i en planlagt trilogi, som denne bog er nummer 2 af.

I “Jihadbruden” er der masser af action og voldsomme begivenheder, men samtidig er der en del bagved liggende moralske, etiske og religionsrelaterede overvejelser, som gør bogen til noget særligt.

Denne gang er der skruet en del op for volden og dødsfaldene, og Daniel Vest minder mig om Jack Reacher og John McClane. Der er samtidig skruet ned for de moralske vinkler, så selv om plottet med narkosmugling, rockertrusler og morderiske østeuropæiske slyngler er spændende og interessant, så gør det bogen til en noget mere almindelig spændingsbog.

Jeg har givet Jens Strandbygaards første 3 bøger et stigende antal skydeskivepoint – 6 for “Mekkalinjen” – 7 til “Malaria” og 8 til “Jihadbruden”. Når det denne gang går lidt tilbage skyldes det ikke kun det heftigt øgede actionniveau og de færre moralske vinkler, men det skyldes ikke mindst, at handlingen virker rigeligt usandsynlig. Ikke at krimier og spændingsbøger (eller tilsvarende film) skal være 100 % realistiske, slet ikke. Men lidt mere sandsynlighed ville ikke være af vejen, og det ville i virkeligheden være helt umuligt for Daniel Vest at slippe levende gennem bogens dramatiske situationer.

Det bliver derfor til 7 skydeskivepoint og 3 krimihjerter på krimifan.dk

Som jeg indledte med, så fandt jeg bogen spændende og var underholdt af den, og jeg ser meget frem til fortsættelsen af historien, der også er afslutningen på trilogien, hvor forfatteren har fortalt, der bliver skruet op for både følelser og moralske overvejelser..

Jens Strandbygaard
Arvesynderen
Byens Forlag, 2019

326 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forfatteren.