Fra bogens bagside:
Storebror og Lillebror og deres to bedste venner, Kalle og Skipperr, er soldater i elitestyrken Bataljon 6-46. Når der er kaos et sted i verden, sender Bataljon 6-46 en specialenhed på fire mand af sted på mission. Storebror, Lillebror, Kalle og Skipper melder sig altid først. Én for alle og alle for én.

Storebror bestemmer mest, Lillebror er modig og fræk, Kalle elsker mad, og Skipper er lang og ranglet og i øvrigt en genial opfinder. Generalen bestemmer, og han brøler altid sine ordrer og vil i øvrigt ikke finde sig i noget.

I bogen følger vi drengenes redningsaktioner over hele kloden, hvor de må kæmpe mod banditter, rasende eskimoer, gorillaer, en kanonkonge, en gangsterdværg, en klog kejser, racerkørere, en fyrste og en bande pirater. Det er vildt sjovt og action-packed.

Min anmeldelse:
På bogens forside står der “Mor ingen adgang. FAR fortæller.” Det er meningen, at den oplæsende far skal ændre navnene på Storebror og Lillebror til sine egne sønners eller deres venners navne. I forordet til “ham der læser højt” står der nemlig bl.a., at mor ikke må læse op, og at døtre kun må lytte, hvis faren ikke nænner at sige nej. Samtidig kræves det, at oplæseren giver lige så meget gas mht. lydstyrke og andre udfoldelser som bogens tekst lægger op til.

Herligt kønspolitisk ukorrekt, og sådan fortsætter bogen. Det er vilde og voldsomme situationer de handlingskraftige og idérige knægte kommer ud i, men selvfølgelig klarer de sig, og lige så selvfølgelig rammes deres modstandere hårdt af retfærdighedens hævnende hammer.

Ingen af de drabelige situationer, drengene udsættes for, kan de klare sig igennem uden betydeligt mod og held. Lidt som Bruce Willis, James Bond, Karate Kid, Batman m.m.fl., der da også takkes i kolofonen, men jeg kan også se Basserne og Olsen-banden som inspiration.

Historien er i flere afsnit med hver sin mission, og ud over at begynde med det indledende afsnit og slutte med bogens sidste, er der frit valg mht. rækkefølgen

Mads Bergs særlige illustrationer klæder historien rigtigt godt og tilføjer de vilde historier passende vildskab.

En rigtig drengebog, der bør læses op af far! Og den får 4 klare stjerner!

Mads Steffensen
Drengene fra Bataljon 6-46
Politikens Forlag, 2019
149 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.