Fra bogens bagside:
Det er 1920. Knud har gjort en pige gravid, og han mærker verden styrte sammen om sig. Livet må have mere at byde på end ægteskab og slid og slæb, synes han.

Knud flygter til Skotland, hvor arbejdskampene raser omkring ham, og hans indre kamp raser med. Et nyt liv tager form, og lykken er inden for rækkevidde. Men har man én gang svigtet, fortjener man den måske ikke?

Min anmeldelse:
Vibeke Marx er en ualmindeligt flittig forfatter. Det vidste jeg som bibliotekar godt, men alligevel overrasker bogens indledende oversigt over 57 bøger siden 1982 og i forskellige genrer mig en del. Det er samtidig beskæmmende, hvor få af bøgerne jeg har har læst, men dem, jeg har læst, husker jeg som gode og velskrevne. Med denne læsning og anmeldelse har jeg gjort min brøde lidt mindre alvorlig, og jeg vil fortsætte min forbedring – og glæde mig – til forfatterens kommende bog “Kun en kladde”, der er udkommet 29. august. Den skal også læses og anmeldes!

“Jord og hjerte” er nemlig en dejligt varm bog med en indlevet beskrivelse af et almindeligt menneskes noget ualmindelige liv. Den unge Knud følges gennem mange år og gennem hans oplevelser og tanker. Det er en interessant rejse, han foretager, og med Vibeke Marx som guide blev historien om rejsen en stor oplevelse for mig som læser.

Det er er historie om svigt, kærlighed, om at søge sin lykke, om forholdet mellem far og søn, om emigration og immigration, om mellemmenneskelige relationer og samtidig et historisk tidsbillede.

5 sikre stjerner!

Vibeke Marx
Jord og hjerte
Modtryk, 2019 
334 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.