Trænger I til noget sjovt og afslappende – så læs denne underholdende og veldrejede bog, der er mindst lige så morsom som forfatterens “Den hundredårige der kravlede ud af vinduet og forsvandt”!

Fra forlagets omtale:
Hjulpet godt på vej af sild og snaps og gode naboer i festligt lag får iværksætteren Hugo Hamlin den strålende forretningsidé at etablere et firma, der sælger færdiglavet hævn. Og snart er Hævnen er sød A/S en blomstrende forretning.

Victor Svensson har store planer for Alderheims Kunsthandel. Vejen til magt og indflydelse går via kunsthandlerens datter, Jenny, der elsker ekspressionistisk kunst mere end noget andet.

Masai-medicinmanden Ole Mbatian har længe ønsket sig en søn, og til hans store glæde dumper der bogstaveligt talt en næsten fuldvoksen en af slagsen ned for fødderne af ham.

Min anmeldelse:
Jonas Jonasson har været et fantastisk underholdende bekendtskab, hvor især bøgerne om den 100-årige/101-årige Allan Karlsson har været forunderligt morsomme. De har også bevist, hvor vildt fabulerende Jonasson er som fortæller. 

Derfor var det også med et forventningsfuldt smil om munden, at jeg begyndte at læse denne seneste bog. Alene bagsideteksten vakte min nysgerrighed, for hvordan i alverden kan de tre historier komme til at hænge sammen. Men det gør de – ud fra Jonassons herligt skæve logik, og det gør bogen mindst lige så underholdende som forfatterens øvrige. 

Jeg var aldrig i tvivl om, at det hele ville ende godt – i hvert fald for “de gode”, men var fra begyndelse i tvivl om, hvordan det ville gå – og slutningen havde jeg ikke set komme før meget sent i bogen. 

Det er en af de mest morsomme bøger, jeg har læst længe! Det er en perlerække af mange utrolige optrin med et farverigt persongalleri som aktører i en handling, der bringer læseren til både Kenya og Sverige, og hvor helt usandsynlige tilfældigheder afgør slagets gang. Det er en historie om mangt og meget – bl.m.a. kunst, grådighed, ærlighed, medicin, og kærlighed. Jeg vil ikke uddybe handlingen yderligere, for dels vil det tage fornøjelsen ud af læsningen, hvis jeg afslører noget som helst, og dels vil det være for stor en opgave at gøre det kort, og I ville alligevel ikke tro på det.

Trænger I til noget sjovt og afslappende – så læs denne underholdende og veldrejede bog, som jeg gerne giver mine maksimale 5 stjerner!

Jonas Jonasson
Hævnen er sød A/S
Modtryk, 2020
362 sider

Bogen er læst på Mofibo.