Fra bogens bagside:
JALOUSIMANDEN OG ANDRE FORTÆLLINGER kredser om de stærkeste menneskelige følelser. På klassisk Nesbø-vis møder vi det potentielt dødelige resultat af jalousi, begær og utroskab.

En græsk politiefterforsker er på grund af dyrekøbte erfaringer fra sit eget liv blevet ekspert i jalousi. Da en tysk turist bliver meldt savnet på øen Kalymnos, er det ham, der bliver tilkaldt. 

En taxichauffør finder sin kones ørering i vognmandens bil. Hvordan er den havnet der? 

En kvinde på vej fra New York til London har i kølvandet på mandens affære med hendes bedste veninde bestemt sig for at afslutte sit liv. Men hvem er den mand, der sidder ved siden af hende i flyet? 

Forlagets pressemateriale

Min anmeldelse:
De grundlæggende og dobbeltrettede følelser som kærlighed og had er sammen med hævn og selvfølgelig jalousi de centrale elementer i de 7 rigtigt gode historier. Hver enkelt historie står lynende skarpt i såvel sprog som indhold. Alle historierne har en opbygning, så jeg som læser hver gang blev fanget af historien lige fra de første sætninger, og jeg blev holdt fast helt frem til hver af de overraskende slutninger. Herlig underholdning med markante kanter og ofte med moraler til overvejelse og diskussion.

Bagsideteksten skitserer kort tema og indhold i 3 af historierne, mens det i de øvrige handler om at holde sig i en kø eller springe over, om at nogen jo må påtage sig arbejdet med at rydde op og skaffe sig af med affaldet, om opgøret og opgørelsen efter en skilsmisse samt om en forfatters tvivl på egne evner og hans manglende lyst til at deltage i forfatterarrangementer samt hans lyst til at digte. (Hvilket han gør med kærlighed i hjertet.)

Det er umuligt for mig at vælge en favorit. Jeg har læst alle fortællingerne to gange nu, og jeg har nydt dem alle hver gang. Det må siges at være et godt tegn.

Det er heller ikke muligt for mig at rubricere bogen i den ene eller anden genre. Bogen er “bare” en rigtig, rigtig god bog med potentiale til at ramme mange slags læsere. Den er på én gang både en fascinerende og fabulerende novellesamling, en krimi, en spændingsbog og samtisig så meget andet. 

Det er fortællekunst af høj klasse, så den får mine maksimale 10 point på min krimispændingsskydeskive som et rent pletskud, mine maksimale 5 stjerner i min genre “Alt muligt andet godt” samt 5 sikre krimihjerter på Krimifan.dk

Jo Nesbø
Jalousimanden og andre fortællinger
Modtryk, 2021
266 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.