Så er det snart forår, og denne bog kommer på rette tidspunkt til at sprede inspiration og viden blandt de have- og blomsterglade.

Billederne med korte, forklarende tekster er det, der først fanger. Bogens udseende vil umiddelbart gøre folk interesserede, og den vil inspirere gennem de mange flotte fotos, der ved første gennemsyn giver indtryk af en “garden-table-book”. Bogen er da også med fokus på udtrykket, kreativiteten og at skabe stemningsfulde steder i haven.

Men bogen er mere end dette, for dens ideer, praktiske råd og anvisninger på bl.a. valg af planter og til at skabe de rette rammer for god vækst gør også bogen til en rigtig nyttig sag.

Selv om titlen også nævner højbede, og der også er afsnit om spiselige planter, så vil bogen især være anvendelig for krukke- og blomsterpottefolket, og de vil også nyde den.

Her på matriklen er bogen blevet flittigt studeret, så havens krukker bliver sikkert endnu flottere, end de plejer at være. På billedet ses et par af de (endnu) tomme krukker placeret i et af havens 4 helt nye højbede. Alt er klart til foråret.

Karina Demuth
Krukker og højbede
Politikens Forlag, 2017
(151 sider)