Bogens bagside:
Retsmediciner dr. Maura Isles er vant til at stå ansigt til ansigt med døden i sit daglige arbejde, men aldrig før har et dødsfald rystet hende så meget. Den kvinde, der findes skudt i nærheden af Mauras hjem, ligner hende på en prik, helt ned til de mindste detaljer.

Den allerede bizarre drabsefterforskning bliver nu en rejse ind i en fortid fuld af mørke hemmeligheder og fordrejede sandheder, og Maura føres på sporet af den mor, hun aldrig har kendt – en iskold og beregnende kvinde, der gav hende livet … men måske også har tænkt sig at tage det fra hende igen.

Min anmeldelse:
Tess Gerritsen var på Krimimessen 2017, og det var en stor oplevelse at møde hende som den helt ligetil og åbne person, hun er. I kan få et lille indtryk af hende ved at se en film fra Krimimessen HER.

Da jeg anmeldte Synderen på min blog HER skrev jeg sådan:
Forfatterens baggrund som læge sætter sit præg på bogen med de detaljerede beskrivelser af obduktioner samt anatomiske forhold, og beskrivelsen af seriens retsmediciner, Maura Isles – af kollegaer også kaldet “Dødens Dronning” – passer rigtigt godt på fotografiet af forfatteren.

Dobbeltgængeren er 4. del i serien om Rizzoli og Isles, og har du ikke læst nogle af dem, så læs dem i rækkefølge: 1: Kirurgen, 2: Lærlingen, 3: Synderen. Herudover er bind 11 i serien – Dø igen – også udgivet på dansk, mens bind 5-10 ikke er oversat (endnu).

Ud over at udvide indtrykkene af seriens to hovedpersoner, kriminalassistent Jane Rizzoli og retsmedicineren Maura Isles, og deres baggrunde rummer bogen et anderledes og interessant plot med den myrdede kvinde, der – uden jeg vil afsløre hvorfor – ligner Isles.

Det bliver en grum sag, der fører de to tilbage til mørke områder i deres fortid, og bliver til en dramatisk oplevelse, hvor Gerritsen fint holder fokus og bygger spændingen op gennem bogen.

Jeg vil ikke fortælle mere om historien, men kun nævne at Tess Gerritsen for mig er et vellykket mix mellem Patricia Cornwell og Karin Slaughter og alligevel helt sin egen – og det er slet ikke dårligt.

I min anmeldelse af Synderen skrev jeg også dette: I serien mangler jeg kun at læse ‘Lærlingen, men jeg tror, jeg holder pause og ser, hvordan den næste i serien er. Den må gerne være strammere komponeret end ‘Synderen’ mht. spænding.

Det er Dobbeltgængeren, så jeg giver den med glæde flere point og krimihjerter! Dette er blevet til 8 skydeskivepoint og 4 krimihjerter på krimifan.dk, hvor en anden anmelder har givet den 5.

På billedet herunder er Tess Gerritsen fotograferet sammen med svenske Stefan Ahnhem på standen for krimifan.dk.

Tess Gerritsen
Dobbeltgængeren
Jentas, 2017
373 sider