Fra bogens bagside:
Anna er bange for alt, og det er kun blevet værre, efter hun fik børn. Derfor har hun og Marco besluttet at tage deres femårige tvillinhger med til Thailand. Her skal de bare nyde at være sammen og få lidt ro på deres liv.

Alligevel er de knap nået frem til ferieparadiset, før Anna er overbevist om, at et ældre tysk ægtepar er ude efter datteren Maria. For hvorfor bliver de ellers ved med at dukke op, hvor Anna og familien er? Og hvorfor stirrer de altid på Maria og giver hende gaver?

Marco slår det hen – det er som sædvanlig noget, hun bilder sig ind. Men Anna ved, der er noget galt, og hvad det betyder: Hun må ikke slippe børnene af syne. Ikke så meget som et øjeblik. For i det øjeblik kan det værste ske.

Min anmeldelse:
Hovedparten af bogen er beretningen om parrets rejse med deres to børn til Thailand, men den afbrydes af indskud med andet indhold: dels korte kapitler om Annas angst og dels ultrakorte uddrag af samtaler i København med Anna et stykke tid efter rejsen.

De sidste uddrag bidrager lige fra begyndelsen af bogen til læserens bevidsthed om, at noget helt sikkert går galt, og det er fortælleteknisk grebet godt an. Interessen er sikret lige fra begyndelsen. Egentlig er det afsnittene om Annas angst, der står stærkest for mig i deres nøgterne beskrivelse af, hvad der gør hende ikke bare bange, men angst langt ind i sindet. En angst der påvirker hende på alle måder. Men det er kombinationen af de tre elementer, som tilsammen giver en god og rigtig interessant læseoplevelse.

Noget af det, Anna er angst for, er at flyve. Alligevel tager de på turen til Thailand, men det bliver på ingen måde nemt for Anna. Hvad der sker på turen, hvad baggrunden for de efterfølgende samtaler er, og hvad der ellers sker, må I selv læse jer frem til.

Det er en både interessant, gribende og spændende historie fortalt på en god måde.

Med en parallel til bogens titel: Se ikke bort fra denne bog. Læs den alene eller sammen med andre, for der er også stof til gode snakke i bogen.

Karen Strandbygaard
Se ikke væk
People’s Press, 2017
239 sider