Fra bogens bagside:
Eve Singer har brug for mord. Hendes tv-karriere som kriminalreporter er for nedadgående, indtil hun begynder at dække en række bizarre mord – der alle er begået i det offentlige rum og annonceret som kunstudstillinger.

Da morderen tager kontakt til Eve om hendes dækning af mordene, er hun pludseligt langt mere indblandet, end hun har lyst til at være. Især da det hurtigt viser sig, at morderen har to besættelser:

Det en er mord begået inden offentlige rum
Den anden er hende….

Min anmeldelse:
Lige siden jeg læste og skrev anmeldelse (lektørudtalelse) af Belinda Bauers første bog på dansk – “Dyster viden”, har jeg været rigtigt godt underholdt og fascineret af Belinda Bauers historier og den måde, hun fortæller dem på. Der har hver gang været gode vinkler på plots, spændende personer og gode overraskelser. Det var også positivt, at denne første bog viste sig at være første del af en trilogi – Exmoor-trilogien, hvor del 2 er “Mørkets ansigt”, og sidste del var “Som fortjent”. (Læs mere om den på min blog her: http://blog.drustrup.dk/#post22). Desuden er der den enkeltstående og lige så spændende “Under huden”.

Derfor var mine forventninger til denne seneste bog også ret høje, og de blev opfyldt.

Det var igen et overraskende plot, der holder niveau gennem hele bogen. Og igen nogle spændende personer, hvor især journalisten Eve med den demente far og karriereproblemer bidrager flot til historien, men hvor også samarbejdet med hendes faste fotograf, Joe, på mange måder er interessant. Bogen kunne for min skyld godt blive til begyndelsen til en serie.

Både morderen og Eve har brug for publikum. Eva for at sikre sit job. Morderen fordi målet med mordene er at skabe kunstværker. (Her er den engelske titel bedre end den danske, for direkte oversat er den “Den smukke død”.) Men hvorfor dræber morderen ikke Eve, da han får lejlighed til det? Og hvorfor går Eve på kompromis med sin etik og offentliggør en film af et af mordene?

Ud over krimiplottet og opklaringen af hele historien, tegner bogen også et billede af en skruppelløs medieverden, og vi får en god sidehistorie om at leve sammen med en dement.

Det bliver alt i alt en af de krimier, der bliver læst hurtigt, fordi den er så spændende, og hvor man er godt underholdt.

Jeg giver den 9 point på min krimiskydeskive og 5 krimihjerter på krimifan.dk

Belinda Bauer
De smukke døde
Jentas, 2017
346 sider