Fra bogens bagside:
En kølig aften i marts bliver en 25 årig mand skudt og dræbt på vej hjem fra et biografbesøg. Kriminalkommisær Johan Rokka leder efterforskningen, og snart rettes mistanken mod en ven til offeret, som var lige i nærheden da mordet blev begået.

Chefsekretæren Amanda Bruse kæmper for at komme tilbage efter en lang sygeorlov. Hendes arbejdsplads står netop over for lanceringen af et produkt til mange millioner, og da en af virksomhedens nøglepersoner forsvinder sporløst, havner Amanda pludselig i centrum af begivenhederne.

Politiet skal nu både håndtere et mord og en forsvinden. Og da Rokka midt i det hele kommer ud for en personlig tragedie, står hele hans fremtid på spil.

Fikseren er den tredje bog i serien Mordene i Hudiksvall.

Min anmeldelse:
Da jeg skrev om bind 2 i serien – Håndlangeren http://blog.drustrup.dk/#post30 – skrev jeg, at Hudiksvall nu var blevet endnu en by, der var farlig at besøge. Denne svenske by er nemlig skueplads for forfatterens krimier, og følelsen er ikke blevet svækket af denne seneste bog.

Johan Rokka er igen hovedaktør i handlingen, og sagerne om drabet og om den forsvundne ekspert i udviklingen af et irisgenkendingsværktøj viser sig både at have indbyrdes forbindelser og at involvere Rokka personligt. Det bliver farligt og spændende, og desuden får vi som læsere mere indblik i Johan Rokkas helt specielle baggrund og familieforhold.

Det vil være synd at afsløre for meget af handlingen, for med sine mange handlingsspor i sagerne og til hovedpersonernes liv er det svært ikke at afsløre for meget.

I forhold til de første 2 bøger i serien er der skruet lidt ned for sexindslagene, mens der til gengæld er skruet mere op for grebet om handlingen og spændingen. Det er ikke noget dårligt bytte, og udviklingen lover godt for kommende bind i serien.

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.

Jeg giver bogen 7 sikre krimiskydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk

Gabriella Ullberg Westin
Fikseren
HarperCollinsNordic, 2017
320 sider