Herligt med en spændende og velfortalt krimi, der ikke er forudsigelig! Jeg er vild med Arne Dahls bøger i almindelighed, og denne nye serie har bestemt ikke gjort fascinationen mindre!

Fra bogens bagside:
Da den tidligere politimand ved Stockholms politi Sam Berger slår øjnene op, aner han ikke, hvor han er. Alt er hvidt, en verden uden tegn. Men så står Molly Blom der, og det går op for ham, at de to er på flugt fra en retfærdighed, der er holdt op med at være retfærdig.

Sam og Molly får i hemmelighed overdraget en ubehagelig sag fra fortiden. Morderen er for længst fanget og dømt, men er han virkelig den skyldige?

Indland er en rejse ind i mørkets iskolde hjerte og den anden bog om Berger og Blom.

Min anmeldelse:
Da jeg som en af de første bøger på min blog skrev om Arne Dahl: Skyggezone (http://blog.drustrup.dk/#post3), skrev jeg bl.a. sådan:

“Bogen er den første i en ny serie med de to efterforskere, Sam Berger og Molly Blom, som hovedpersoner, og selv om historien i denne bog rundes af, slutter den alligevel med sporet til en fortsættelse, og den kan kun komme for langsomt!

Ikke siden jeg læste Jo Nesbø: Snemanden, er jeg blevet snydt så grundigt undervejs i min læsning, som med denne nye krimi fra Arne Dahls dygtige hånd og kringlede hjerne.”

Endelig er bind 2 i serien kommet, og jeg kan sige noget af det samme om den:
– Ikke siden jeg læste “Skyggezone” er jeg blevet snydt så grundigt undervejs…
– Bogen slutter med sporet til en fortsættelse, og den kan kun komme for langsomt…

Når fortsættelsen så kommer, vil jeg begynde forfra og læse hele serien igen. Min erfaring med “Indland” var nemlig, at det et helt år efter læsningen af bind 1 var lidt svært helt at få styr på personer og baggrund, fordi bogen nærmest er en direkte fortsættelse af “Skyggezone”. Samtidig var der lagt fortælleteknisk røgslør over sagernes rette sammenhæng, så det varede lidt, inden jeg troede, at jeg kunne regne ud, hvad der foregik. Men det kunne jeg så alligevel heldigvis ikke! Herligt med en spændende og velfortalt krimi, der ikke er forudsigelig!

Jeg vil på ingen måde afsløre noget som helst af handlingen eller plottet, for det vil i dette tilfælde for alvor ødelægge læsningen. Jeg vil kun sige, AT forholdet mellem Molly og Sam udvikler sig på flere måder, AT intet er som det ser ud til, AT dobbeltspil forekommer i bredt mål, AT flere liv mistes og andre sættes på spil, AT det er vildt spændende læsning, AT næste bind allerede tegner spændende, og endelig AT I snyder jeg selv, hvis I Ikke læser bind 1 først, og især hvis I ikke læser begge bøger!

Jeg er vild med Arne Dahls bøger i almindelighed, og denne nye serie har bestemt ikke gjort fascinationen mindre! Den skal absolut have 10 skydeskivepoint her – et rent pletskud – og 5 krimihjerter på krimifan.dk.

Arne Dahl
Indland
Modtryk, 2017
358 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.