Fra bogens bagside:
Jon Lindberg vandt DR-programmet “Alene i vildmarken” i 2017 efter 45 dage i øde egne langt oppe i Norge.

Og det var ingen tilfældighed. Jon har i mange år ladet sig både inspirere og udfordre af naturen. På egen hånd og sammen med andre, i Danmark og i udlandet.

Derfor har Jon en lang række godt efterprøvede færdigheder at trække på, når han færdes i naturen.

I denne håndbog giver Jon de bedste tips og tricks videre til alle dem, der har mod på en tur i det fri, hvad enten det er et par timer i skoven med mad over bål eller en tur i den rigtige vildmark.

God fornøjelse derude.


Min anmeldelse:

Da serien af udsendelserne “Alene i vildmarken” kørte på DR, var jeg en af de mange faste og fascinerede seere. Det var spændende at følge de meget forskellige deltagere og deres lige så forskellige måder at klare sig alene i en kold og barsk norsk vildmark. Ret hurtigt var Jon min favorit til at klare sig bedst, og selv om han blev ved suverænt længere end den næstsidste deltager, var der undervejs en tæt konkurrence.

Jon viste sig at være den deltager, som på alle måder kunne klare strabadserne bedst – både det med at være helt alene så længe og med at finde mad og skabe rammerne for sit lange ophold.

Derfor er det også ekstra interessant at læse denne håndbog med rigtigt mange af de ideer, som gav Jon succes i Norge. Organiseret systematisk samt beskrevet praktisk og grundigt i både tekst og billeder formidler Jon sin nyttige viden. En viden der kan bruges i mange sammenhænge og på lige så mange niveauer, for det er ikke nødvendigt at kaste sig ud i ekstreme strabadser for at få stor fornøjelse og nytte af bogen. Den vil kunne bruges hjemme i familiehaven, i børnehaven og skolen, på efterskoler og gymnasier, i idræts- og andre foreninger – og mange andre steder også. Men den vil også kunne bruges individuelt og i grupper, som vil gå lidt eller endnu mere for at udfordre sig selv og hinanden på at færdes og overleve i naturen.

Bogen er en håndbog med en lang række praktiske råd, men den giver samtidig mange eksempler på Jons oplevelser under de 45 dage, han klarede sig alene i vildmarken. Det er også interessant på den måde at få indblik i hans oplevelser og tanker.

Det var en af Jons gamle venner, Kasper Tveden, der opfordrede ham til at melde sig som deltager i “Alene i vildmarken”, og det er også Kasper Tveden, der med god journalistisk sans har skrevet teksten til bogen – selvfølgelig baseret på mange snakke med Jon.

Jeg giver bogen 4 fine stjerner som en rigtig interessant og meget anvendelig bog.

Jon Lindberg – i samarbejde med Kasper Tveden
Med Jon i vildmarken : outdoor tips & tricks
Turbine, 2017

187 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra medforfatteren Kasper Tveden