Fra bogens bagside
Bogen dækker små og store attraktioner i hele Danmark og viser vej til museer, ringborge, gravhøje, skibssætninger, runesten, vandreruter samt levendegjorte vikingemarkeder og bopladser, hvor man kan komme tæt på vikingetiden.

En lang række baggrundsartikler, skrevet af eksperter, går bag om vikingetidens historie og samfund, kunst og kultur, natur og geografi. Guiden er desuden rigt illustreret med fotos og kort.


Min anmeldelse:

Interessen for vikinger og vikingetiden har været stor til alle tider, og ser endda ud til at være blevet endnu større de seneste år. Det forstår jeg rigtigt godt, for vikingerne er interessante at beskæftige sig med, da de jo ikke kun har været drabelige krigere, men bl.a. også opdagelsesrejsende, politisk aktive samt dygtige håndværkere og handelsfolk.

Med denne guide, der er opbygget samme informative og inspirerende stil som de traditionelle rejseguider til hele verden, kan både de i forvejen vidende og de nysgerrige og interesserede i alle aldre tage på togt ind i vikingernes verden.

Turen og bogen indledes med de korte og velskrevne introduktioner til tiden helt fra samtidige vidnesbyrd og fund til eksempler på, hvordan vikingerne gennem tiden har sat deres præg på landskab, mad og kultur lige siden.

Derefter beskrives Danmark opdelt i 8 områder ved at vise, hvor man kan møde spor efter vikinger, og ud fra mit kendskab til emmet og landet, må jeg sige, at bogen virker ret dækkende, og der er rigtigt mange steder, det bliver spændende at besøge – både museer og steder. (Eneste anke er en alt for begrænset litteraturliste, men læg så turen forbi dit lokale bibliotek og bliv guidet videre.) Med bogen i hånden er det helt sikkert, at man får nogle gode oplevelser undervejs. God tur!

Jeg giver bogen 5 stjerner pga. den fremragende vidensformidling af et interessant emne.

Turen går til vikingetiden
Politikens Forlag, 2017
168 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.