Fra bogens bagside:
Hvordan kan du forlade den, du elsker allerhøjest?

Will Curtis elsker sin datter over alt andet og vil gøre hvad som helst for hende. Lille Ella på seks år ved, at hendes far aldrig vil forlade hende, for det har han lovet, da hendes mor døde. Men det vil snart vise sig, at det løfte bliver sværere at holde, end Will nogensinde havde forestillet sig. Da han står overfor sit livs vanskeligste beslutning, opdager han nemlig, at det mest åbenlyse valg ikke altid er det rette. Men fremtiden er fuld af overraskelser, og snart må far og datter begive sig ud på deres livs rejse sammen.


Min
anmeldelse:
Kan en bog både være kærlig, barsk og sentimental på én gang?

Kan en bog samtidig opleves som gribende og måske af andre læsere som “for meget”?

Det kan denne bog.

Jeg afslører ikke for meget ved at fortælle, at Will dør i et uheld, for det fortælles ret hurtigt i bogen. Hans løfte til datteren kan således ikke holdes. Han vælger derfor ikke at “komme over på den anden side” med det samme. I stedet vælger han og får tilladelse til at blive som ånd i en periode. Sådan begynder bogen, og med Will som fortæller oplever vi datteren Ellas sorg og hendes følgende tid hos Wills forældre, samtidig med at han forsøger at få forbindelse til sin datter. Desuden følger vi et par (bogstaveligt talt) åndelige vejledere, der guider Will til at vælge mellem en permanent tilstand som ånd/spøgelse eller at “gå over på den anden side.”

Bogen er ganske ureligiøs, så hverken Gud, Himmel eller det der er værre indgår i bogen, som har fokus på kærlighed og sorg i en familie og mellem generationerne.

For at få maksimal fornøjelse er det en fordel, at man som læser accepterer præmissen, at der er mere mellem himmel og jord samt at kontakt mellem levende og de dødes ånder kan lade sig gøre. Men selv uden at gøre dette, er der så mange dybe og rørende samtaler mellem især Will og datteren samt relevante overvejelser fra Wills side, at bogen bliver både god at læse som udgangspunkt for samtaler og diskussion samt interessant for mange læsere f.eks. i forbindelse med sorgarbejde.

En overraskende og interessant vinkel på et barsk situation og et relevant emne. 4 stjerner.

S.D. Robertson

Tid til at sige farvel


HarperCollinsNordic, 2017

331 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.