Fra bogens bagside:
En uidentificeret kvinde lader til bare at være endnu et kadaver i lighuset, indtil retsmediciner Maura Isles ser liget åbne øjnene.

Den meget levende kvinde bliver kørt til hospitalet med fuld udrykning, hvor hun, med chokerende kold præcision, myrder en sikkerhedsvagt og tager flere personer som gidsler … En af dem er den meget gravide patient Jane Rizzoli.

Mens de anspændte timer tikker afsted, allierer Maura sig med Janes mand, FBI agenten Gabriel Dean, for at finde frem til den mystiske morders identitet, men sagen stikker meget dybere end bare en almindelig gidseltagning.

Kun Jane, der er fanget med en bevæbnet galning, har nøglen til at løse mysteriet. Og kun hun kan løse det, hvis hun altså overlever natten.

Min anmeldelse:
Bogen er bind 5 i serien om retsmedicineren Maura Isles og kriminalefterforskeren Jane Rizzoli. Der er i alt 12 bind i serien, og indtil nu er bind 1-5 samt bind 11 oversat til dansk.

Jeg har tidligere læst og skrevet om seriens bind 3: Synderen, som jeg kun gav 5 skydeskivepoint ud af 10 mulige – læs mere her: blog.drustrup.dk/#post37 samt om seriens bind 4: Dobbeltgængeren, som jeg gav 8 skydeskivepoint – læs mere her: blog.drustrup.dk/#post65

Det er altid spændende at læse Tess Gerritsens bøger, og det er også interessant at se, hvilke vinkler hun giver sine historier om Isles og Rizzoli. Denne gang er bogen mere en konspirationsthriller end en egentlig krimi, og det er lidt ærgerligt, for plottet fungerer efter min mening ikke helt overbevisende. Vel er bogen elementært spændende, og der sker rigtigt meget undervejs, men jeg synes, det hele virker for konstrueret og fortænkt, til plottet for alvor fanger mig.

Det betyder bestemt ikke, at jeg er færdig med hverken Gerritsen eller Rizzoli & Isles. Jeg ser stadig frem til følge udviklingen i serien, men lige denne bog kan jeg kun give en mellemvurdering i form af 7 skydeskivepoint og 3 krimihjerter på krimifan.dk.


Tess Gerritsen
Skindød
Jentas, 2017
356 sider