Fra bogens bagside:
Præsten Luke Bowers bliver hurtigt klar over, at Susan Champlain ikke er som de andre turister i Tidewater County. Susan opsøger ham og fortæller, at hendes mand har truet med at få hende til at “forsvinde” på grund af et foto, hun har taget. Besøget gør Bowers så urolig, at han nævner det for sin veninde, politikommissær Amy Hunter.

Samme aften finder man Susan død på stranden. Hunter og Bowers sætter sig for at finde ud af, hvilken hemmelighed Susans foto gemmer. Sporene i efterforskningen leder dem til en række uopklarede mord, til magtfulde kriminelle og til det forsvundne Rembrandt-maleri: Stormen på Genesaret Sø. Men samtidig risikerer de at blive morderens næste mål…

Min anmeldelse:
Jeg var meget begejstret for første bog i serien om det umage makkerpar – præsten Bowers og kriminalkommissæren Hunter – og deres samarbejde ved Chesapeake Bay i det nordøstlige USA i Tidewater County, Maryland. Læs her – http://blog.drustrup.dk/#post123 – hvad jeg skrev om bogen “En særlig form for ondskab”.

Min begejstring er dog kølnet noget med denne bog, og om det er midlertidigt vil vise sig efter de næste bind i serien, som stadig virker interessant, men dette bind 2 i serien virker på mig mere ufokuseret og rodet end den første bog. Det lyder måske som mere negativt, end det faktisk er ment, men når forventningerne er høje, er det nemmere at blive lidt skuffet end positivt overrasket.

Bogens plot med kunsttyveri som det centrale emne er ikke lige så spændende og interessant trods et ret overraskende twist til sidst. Desuden arbejder makkerparret denne gang mere hver for sig, og der er ikke lige så meget gang i den lokale magtkamp mellem sheriffen og Amy Hunter. Samtidig var det sværere for mig at holde overblikket over handlingen og personernes ageren. Resultatet var, at jeg bare ikke blev lige så læseglad, grebet og overrasket som ved læsningen af første bog.

Derfor bliver det “kun” til 7 skydeskivepoint her og 4 krimihjerter på krimifan.dk

James Lilliefors
Stormen
HarperCollins Nordic, 2018
348 sider