Journalist Viljar Ravn Gudmundsson og politiefterforsker Lotte Skeisvoll er ikke helt kommet sig efter sagen med seriemorderen, der kaldte sig Maestro, da en ny sag ryster dem begge.

I et af Haugesunds finere villakvarterer vågner en ung mand efter en fest. Ved siden af ham i sengen ligger en kvinde. Død. Den unge mand er Alexander Hauge Gudmundsson, Viljars søn.

Viljar må ud i sit livs kamp. En kamp der afdækker et hårdt ungdomsmiljø præget af alkohol, stoffer og sex. Og et sted i kulisserne opererer en gruppe højreekstremister.

Sådan introduceres bogen ganske kort på bagsiden.

Min anmeldelse:
Både Viljar Ravn Gudmundsson og Lotte Skeisvoll er stadig voldsomt traumatiserede efter de dramatisk begivenheder i første del i serien. Den hed “Maestro”, og den anmeldte jeg her: http://blog.drustrup.dk/#post39

Krimiblogger og krimiforfatter, Geir Tangen, har igen skrevet en god og overraskende krimi med flere referencer (og helt sikkert flere end jeg fangede) til krimier og krimiforfattere, men denne gang gør historiens bagved liggende alvor det til en endnu stærkere læseoplevelse.

Ingen af de to hovedpersoner er egentlig i stand til allerede at passe deres jobs, og det får også følger for forløbet i denne nye sag, hvor højreekstremisme og fremmedhad har været det emne, Tangen har valgt som omdrejningspunkt for bogen. Udgangspunktet er de interne magtstrukturer i en ungdomsgruppe med bl.a. mobning og misbrug, men der viser sig dybere problemer for de medvirkende, for Haugesund og for hele det norske samfund.

Med tanke på Utøya, skoleskyderier og terrorangreb er det svært ikke at tage historien dybt alvorligt, og det gjorde jeg samtidig med, at jeg var spændt på sagens forløb, meget overrasket over slutningen og fornøjet med bogens sprog og opbygning.

Det er et rigtigt godt og ret usædvanligt makkerpar, Tangen har fået sat sammen, og det bliver spændende at følge dem fremover! Serien er tænkt som en trilogi, og arbejdstitlen på den afsluttende bog – med mindre Geir Tangen vælger at fortsætte serien – er “Død mands tango”, som forventes udgivet senere i 2018.

9 point bliver det til på min krimiskydeskive og 5 krimihjerter på krimifan.dk.

Geir Tangen
Hjerteknuser
Modtryk, 2018
409 sider