Fra bogens bagside:

COLUMBIA
Piet Hoffmann arbejder som livvagt for El Mestizo, en livsfarlig, skruppelløs narkoforbryder. Hoffmann er det eneste menneske, El Mestizo stoler på. Hvad han ikke ved er, at Hoffmann arbejder undercover for den amerikanske regering.

USA
Kampen mod narkokartellerne i Columbia ledes fra inderkredsen i Det Hvide H.us. Lederen af kampen er nummer tre på rangstigen, lige efter præsidenten og vicepræsidenten. Han rejser til Columbia for at vise sin styrke og motivere sine soldater. Det skulle han aldrig have gjort.

SVERIGE
Kommissær Ewert Grens får en hemmelig opgave af sin chef. Noget er gået helt galt i Columbia. En svensk statsborger, der arbejder undercover, er indblandet. Grens og Hoffmann har mødt hinanden før – men denne gang er de på samme side.

Min anmeldelse:
Hvis en undercoveragent i Sverige lever et meget farligt liv, så er livet som undercover agent blandt columbianske narkogangstere en hel del mere livsfarligt. Men på denne grumme internationale scene agere Piet Hoffman mindst lige så effektivt og målrettet, som han gjorde i Sverige i “Tre sekunder”.

Hans rolle er at forsyne de amerikanske myndigheder med informationer om narkofremstilingen i Columbia og distributionen til resten af verden, og det kan kun ske ved aktivt at spille med på de voldelige vilkår, og det prøver han personligt at komme overens med, og det gælder også hans kone, som sammen med parrets to små drenge også er gået under jorden i Columbia.

Situationen forværres voldsomt, da lederen af et amerikansk styrke med opgaven at bekæmpe narkogangsterne en tur til Columbia bliver taget til fange og tortureret. På trods af at de amerikanske myndigheder kender Piet Hoffmanns rolle, sætter de ham som del af narkomiljøet alligevel på en dødsliste, og så forværres situationen markant for Hoffmann og hans familie. Han bliver en også et muligt mål for de amerikaner droneangreb.

Det er her Ewert Grens kommer ind i billedet. Han sendes til Columbia for sammen med nogle amerikanske nøglepersoner at redde familien Hoffmann ud af landet og helst tilbage til Sverige, selv om en retssag venter ham der. Så vil jeg ikke fortælle mere af handlingen. Den skal I som læsere selv opleve, men der er godt gang i begivenhederne!

Vold og anvendelse af avanceret teknologi er øget yderligere et par effektfulde trin i forhold til bind 1. Begge dele virker både voldsomt og voldsomt realistisk, og det virker velanbragt og helt fantastisk godt i forhold til konflikten og historiens dramatiske flow. Piet Hoffmann er hamrende effektiv til at planlægge og udføre sin planer til mindste detalje. Her kunne såvel Olsen-banden som James Bond lære en hel del. Og så er det hele rigtigt godt fortalt i et både detaljerigt, levende og effektivt sprog.

Hvordan det hele ender, vil jeg da ikke afsløre, men der kommer en fortsættelse, men jeg røber ikke for meget ved at fortælle, at historien ender med et herligt twist, der nok vil virke amoralsk på de fleste, men som er fuldstændigt logisk i historiens univers.

Bøgerne “Tre sekunder” og “Tre minutter” indgår i forfatterparrets serie med Ewert Grens, men udgør samtidig en selvstændig trilogi med Piet Hoffmann som hovedperson, idet næste bog i serien, “Tre timer”, udkommer på dansk til november, men med Anders Roslund som eneforfatter pga. Börge Hellströms død i 2017. Den er jeg rigtigt spændt på at læse!!

Læs min anmeldelse af den spændende “Tre sekunder” her: http://blog.drustrup.dk/#post165

Jeg giver med glæde gerne også denne nye bog i serien 9 sikre krimiskydeskivepoint her og 5 krimihjerter på krimifan.dk

Anders Roslund og Börge Hellström
Tre minutter
Modtryk, 2018
477 sider

Bogen er modtaget som anmeldereksemplar fra forlaget.